Доставка і виплата пенсій і грошових допомог за місцем проживання здійснюватиметься на конкурентних засадах.
Про це розповіли в пресслужбі Міністерства соціальної політики України.
Повідомляється, що Кабінет Міністрів схвалив постанову "Про додаткові заходи щодо організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України".
"Постановою вводиться конкурсний механізм відбору постачальників послуг з виплати та доставки пенсій, грошової допомоги за місцем проживання одержувачів",- йдеться в повідомленні.
На сьогоднішній день постачальником таких послуг є Укрпошта.
"Тарифи за надання цих послуг будуть визначатися в договорах, укладених за результатами конкурсу, і не можуть бути вище тарифів на оплату послуг, пов'язаних з виплатою та доставкою пенсій та грошової допомоги, встановлених Урядом. Така норма стимулюватиме в майбутньому зниження вартості доставки пенсій та грошової допомоги",- сказано в пості.

Пенсіонери, фото: скріншот з відео

Перший конкурс Пенсійним фондом має бути проведений до 1 вересня поточного року. А поки Укрпошта продовжить здійснювати виплату і доставляти пенсії за місцем фактичного проживання одержувачів.
Передбачено, що з 1 вересня 2021 року виплата пенсій та грошової допомоги здійснюватиметься через поточні рахунки уповноважених банків для всіх одержувачів, крім:
- людей з інвалідністю та групи,
- осіб, які за висновком лікарсько-консультативної комісії не здатні до самообслуговування та потребують постійного стороннього догляду,
- осіб, які досягли 80-річного віку,
- одержувачів державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та допомоги на догляд.

Пенсіонери, кадр з відео

Вищезазначені громадяни отримуватимуть пенсії та грошову допомогу за власним вибором: або через установу, відібрану на конкурсі, або через обраний самостійно банк з числа уповноважених.
"Отримання пенсій та грошової допомоги через поточні рахунки в банках надасть можливість одержувачу в будь-який час мати інформацію про фактичні суми перерахованих йому пенсій і грошових допомог, перевіряти їх, мати можливість документально підтвердити перераховані суми за будь-який період у випадках необхідності або спірних ситуаціях. Такий механізм сприятиме прозорості та підконтрольності виплати пенсій та грошової допомоги", - впевнені у відомстві.
Одержувачі, які ще не обрали собі уповноважений банк, зможуть це зробити до 1 вересня 2021 року.
Уповноважені банки за бажанням одержувачів надаватимуть послуги з виплати пенсій та грошової допомоги з доставкою додому відповідно до умов договорів. Доставку пенсій та грошової допомоги додому банки зможуть організовувати самостійно або залучати для цього операторів поштового зв'язку на договірних засадах.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Показати ще

Нагадаємо, раніше Укрзалізниці необхідна реформа, зміна тарифів не врятує її від занепаду-експерт

Як повідомляє портал «Знай.иа» Ноутбуки, прання штор і сушка подушок для "мажорних" дач-на що з бюджету підуть сотні тисяч

Також «Знай.иа " писав, що В Україні стартував призов до ЗСУ: скільки хлопців підуть захищати Батьківщину