З холодного російського Сибіру прийшли дуже дивні новини. Так, у Новосибірській області Коливанський районний суд знову відклав початок розгляду позову про стягнення боргу по "комуналці" з шестирічної дівчинки.

Представники теплопостачальної компанії від своїх вимог відмовлятися не мають наміру і пояснюють, що відповідальність лежить на батькові дитини.

Про це стало відомо завдяки публікації Telegram-каналу "Лента дна".

Дівчинка, на яку "повісили" борги, фото: Telegram

"На шестирічну дівчинку з Сибіру подали до суду через борги її загиблої мами. Та померла ще в 2016 році, а борги за опалення — 26 тисяч рублів — перейшли на її доньку. У справі намагалися розібратися три місяці, суд навіть встиг провести кілька засідань. Родичі дівчинки скаржилися, що у них немає грошей на адвокатів, а уповноважений з прав дитини не відповідає на їхні повідомлення. І тільки сьогодні, коли вона все-таки пообіцяла все перевірити, дівчинку звільнили від відповідальності. Тепер замість неї відповідатиме батько.", - повідомляють автори публікації.

Популярні новини зараз

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Показати ще

За інформацією юриста, пов'язаного зі справою, позов було подано на ім'я передбачуваного спадкоємця в особі її законного представника. Формулювання за законом звучить ось так. У квартирі чотири власники: сама дівчинка, її дядько, бабуся і дідусь. Але якщо платежі від імені бабусі і дядька надходять регулярно, то частки дитини і її діда не оплачуються.

На даний момент щомісячний платіж повинен становити 416 рублів 33 копійки (приблизно 150 гривень), але за кілька років сума накопичилася немаленька.

Раніше повідомляли, загиблого в польській ДТП тернополянина обікрали до копійки, родичі в ауті.

Як повідомляв Знай.uа, побожний злодій перехрестився і обчистив храм - "Ще й на сповідь прийде".

Знай.uа писав, у Києві злочинець чекав дітей біля школи - "Накидався і...".