У вівторок, 6 квітня, в Україні буде досить різноманітна погода. На Заході країни стане відчутно холодніше, проте в інших областях буде тепло і сонячно.

Синоптик Наталка Діденко на своїй Facebook-сторінці повідомила, що похолодання "призупиниться" перед Київською та Вінницькою областями. Тому на Сході, Півдні, більшості центральних областей буде тепло – стовпчики термометра не опускатимуться нижче +9 градусів. Тепла погода також очікується на Херсонщині – +11 +13 градусів.

Опади можливі в Житомирській, Вінницькій, Київській та Чернігівській областях.

"Квітень продовжує жартувати. Компанія у нього весела: циклони, атмосферні фронти, похолодання і снігопади", - уточнила Діденко.

Також Україну охопить сильний вітер. Він накочуватиме некомфортними поривами на Заході та Півночі країни.

Популярні новини зараз

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Показати ще

У західних областях температура повітря знизиться до +3 +5 градусів. Вночі навіть можуть бути морози до -1 градуса, а в Карпатах – -3 -8 градусів.

У Києві у вівторок прогнозується тепла погода. Вдень обіцяють +10 +13 градусів. У Києві збільшиться хмарність, є ймовірність дощу.

Народний прогноз погоди в Україні

6 квітня відзначається переддень Благовіщення і вшановується пам'ять преподобного Захарії ченця. За старих часів примітили: якщо ніч на Захарія тепла – весна дружна буде; якщо зійде до цього дня сніг, значить назовсім, якщо ні – пролежить ще тиждень.

погода на 6 квітня, фото з сайту Укргідрометцентру

Нагадаємо, квітень змусить українців зняти куртки і схопити парасольки: коли чекати тепла.

Як повідомляв портал Знай.uа, синоптик Наталка Діденко попередила про "тепловий вибух" у квітні: "Сміливо на свіже повітря".

Також портал Знай.uа писав, що синоптик Наталка Діденко назвала народні вірування, які працюють: прикмети на погоду навесні.