Просто з туманного Альбіону прилетіли дуже цікаві новини. Буде дуже цікаво не тільки тим, хто любить свіжі дані з області медицини, а практично кожному нашому читачеві. Так, англійка в кабінеті УЗД дізналася, що вагітна, але головний сюрприз на неї чекав пізніше.

Побачивши дивну тінь на скануванні, занепокоївся навіть лікар - виявилося, пацієнтка відкрила другий рівень вагітності, завагітнівши вдруге, вже перебуваючи в "цікавому" положенні.

Про це стало відомо завдяки публікації одного з британських видань.

Історія Габріелли Крістмас, фото: Mercury Press/Mercury Press & Media

Габріелла Крістмас да Сілва з англійського міста Бедфордшир була схвильована, коли в 2017 році запідозрила, що чекає на дитину. Лікар на УЗД підтвердив п'ять тижнів вагітності. Щоправда, відразу помітив якусь тінь поруч з плодом і занепокоївся.

Популярні новини зараз

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

Показати ще

"Мені зробили внутрішнє УЗД, тому що термін був такий маленький. Лікарі сказали, що є дитина і тінь, яка могла бути ще однією дитиною, але вони не могли сказати цього напевно, тому що тінь була набагато менше малюка", - розповіла Габріелла.

Повністю підтвердити свої побоювання лікарі змогли лише на 12-му тижні вагітності - жінка чекала двійню. Друга дитина в утробі була набагато менше першої. За словами мами, спочатку лікарі думали, що у близнюків одна плацента і одна з дітин недоотримує поживних речовин. Однак різниця в розвитку між ними була близько трьох тижнів, що призвело медиків до іншого висновку.

Лікарі сказали їй, що тінь насправді - не близнюк, А друга дитина, яку було зачато через три тижні після першого. Це рідкісний стан, який відомий як суперфетація і зустрічається лише у 0,3 відсотка жінок.

"Було дійсно важко усвідомити той факт, що я завагітніла, коли вже була вагітна", — зізнається Габріелла.

У таких випадках дітей складно назвати близнюками, так як вони народжуються з абсолютно різних яйцеклітин, випущених маткою матері в різний час, вони точно не ідентичні. Нерідко молодший плід гине, що і турбувало лікарів.

Однак їх побоювання не підтвердилися, і в липні 2018 року на світ з'явилися два здорових хлопчика — старший Едуардо, важив близько 2800 грамів, і молодший Езра, вага якого була трохи менше 2 кг.

Історія Габріелли Крістмас, фото: Mercury Press/Mercury Press & Media

"Коли вони народилися, то виглядали по-різному. Молодший Езра був набагато менше, його шкіра була зморщена, тому він виглядав як маленький дідусь. Мені дуже пощастило, що вони обидва були здорові. Лікарі боялися, що Езра доведеться перевести до палати інтенсивної терапії, тому що він був недоношеним", — каже молода мама.

Історія Габріелли Крістмас, фото: Mercury Press/Mercury Press & Media

Незважаючи на всі тонкощі своєї вагітності, мама вважає хлопчиків близнюками просто тому, що народилися вони в один день. Хоча жінка зізнається: дивлячись на них зараз, складно подумати, що вони двійнята.

Раніше повідомляли, Анатолій Анатоліч показав примхи вагітної дружини: "Біляш з м'ясом і згущеним молоком".

Як повідомляв Знай.иа, непоправна помилка лікарів коштувала життя матері 4-х малюків: рак повернувся раптово.

Знай.иа писав, незрячий чоловік "побачив" дитину завдяки вишивці: майбутнього батька ощасливила сусідка.