Стало відомо, що Президент України Володимир Зеленський підписав закон "Про всеукраїнський референдум", який був прийнятий ВРУ ще 26 січня 2021 року.

Закон спочатку і був ініційований главою держави, щоб надати простим українцям право самостійно і безпосередньо вирішувати державні питання, без участі політиків. "Всеукраїнський референдум" був один з пунктів президентської програми Володимира Зеленського. Це дозволить збільшити можливості громадян в управлінні державою і знизити напругу в суспільстві зі складних питань.

"Всеукраїнський референдум є формою безпосередньої демократії в Україні, способом здійснення влади безпосередньо українським народом, що полягає в затвердженні громадянами України рішень шляхом голосування у випадках і порядку, встановлених Конституцією України та Законом України" Про всеукраїнський референдум", - йдеться в тексті документа.

Відомо, що предметом всеукраїнського референдуму можуть бути питання про внесення змін до розділів I, III та XIII Конституції України, а також питання загальнодержавного значення, Про зміну території України за умови збереження цілісності держави та про втрату сили будь-яких законів.

"Тепер українці на практиці будуть залучені до прийняття важливих для країни рішень, а влада буде змушена прислухатися до волі народу", – говорить особисто Володимир Зеленський.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

"Всеукраїнський референдум" може призначатися Президентом України або ВРУ, залежно від питання.

Нагадаємо, Володимир Зеленський терміново зустрівся з Головою Військового комітету НАТО

Як повідомляв "Знай.ua", Зеленська про нове меню маленьких українців: у школярів зменшать цукор і хліб, але додадуть морську рибу

Знай.ua писав, Україна отримає 10 мільйонів доз вакцини Pfizer,- Володимир Зеленський