У 2021 році православні українці відзначають Великдень 2 травня. У Міністерстві охорони здоров'я України розповіли про можливі обмеження в ці дні.

Цього року Великдень співпаде по датах з травневими святами.

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що в питанні проведення Великодніх свят належить знайти найоптимальніше і компромісне рішення.

На даний момент для церков і храмів вже передбачені обмеження, якщо вони знаходяться в "жовтій" або "червоній" зонах. Але священнослужителі напевно буду просити пом'якшити обмеження на період Великодня.

"Ми хочемо, щоб хтось був у храмі, але з дотриманням всіх обмежень, а хтось повинен залишитися зовні. Плюс можливий формат Великодня онлайн, який був минулого року", - сказав Ляшко.

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно

З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники

Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів

Показати ще

Великдень, фото: Україна православна

За словами санлікаря, закривати храми на Великдень влада поки не планує. Рішення про формат і перелік обмежень на свята в МОЗ очікують напрацювати протягом тижня.

У той же час Локдаун в Києві, який ввів мер Віталій Кличко з 5 квітня, ризикує затягнутися на поки невизначений термін у зв'язку із загрозливою епідемситуацією.

"Дійсно, ми можемо продовжити ці карантинні обмеження, продовжити карантин, але ми будемо виходити виключно від цифр захворюваності. І якщо у нас триватиме хвиля захворювань, то я не виключаю, що це може статися. Головне зараз-зберегти здоров'я і життя киян", - зазначив мер.

Раніше ми повідомляли, Як правильно розговітися на Великдень і не прогнівити Бога, поради священиків.

Як повідомляв "Знай.uа", глава ПЦУ Епіфаній перерахував головні заборони Великого посту, чого категорично не можна робити перед Великоднем.

Також "Знай.uа" писав, що кияни ризикують зустріти Великдень на локдауні.