Вже з березня 2021 року в Україні призначено новий розмір штрафу за не пристебнутий пасок безпеки в транспортному засобі. Відомо, що він виріс у 10 разів - до 510 грн. Донедавна він був найнижчим у Європі - 51 грн. За інформацією поліцейських, рівень користування пасками безпеки в нашій країні, порівняно, найнижчий.

Про це стало відомо завдяки публікації заступника начальника Департаменту патрульної поліції України Олексія Білошицького в мережі Facebook.

"Наприклад: у Німеччині, де такий штраф становить 30 євро, кількість тих, хто пристібається в автомобілі, становить 98% для водіїв і пасажирів переднього сидіння і 99% - для пасажирів заднього сидіння.

За результатами онлайн-дослідження "Сприйняття і використання пасків безпеки водіями і пасажирами", проведеного в містах Київ, Маріуполь, Харків, Одеса і Львів в рамках кампанії "Пристібайся - не жахайся", 53,6% опитаних вважають достатнім штраф до 600 грн, щоб вони стали пристібатися, а для 30% він повинен бути більше 1000 грн - саме така сума змусить подбати про власну безпеку в автомобілі.

Публікація Олексія Білошицького, скріншот: Facebook

Популярні новини зараз

Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять

Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки

Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Крім того, третина респондентів вважає дієвим штраф від 1001 до 1500 грн, а дві третини зазначили, що тільки штраф у розмірі 1501 - 2000 грн змусить їх скористатися паском безпеки.

Наприклад, у сусідній Польщі штраф за не пристебнуті ремені і водія, і пасажира становить 100 злотих (близько 23 євро) плюс два штрафних пункти (водія, який набрав більше 24 пунктів, позбавляють права керування).

Водій, не переконався, що всі його пасажири пристебнуті, отримує додаткові 100 злотих і 4 пункти штрафу. Тому, за даними Національної Ради безпеки дорожнього руху, там пристібаються 95% водіїв, 96% пасажирів на передньому сидінні і 76% - на задньому. Хоча ще в 2004 році пристібалися лише 71% на передніх сидіннях і 49% - на задніх.", - пише Білошицький.

Публікація Олексія Білошицького, скріншот: Facebook

Публікація Олексія Білошицького, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, пристебнути не можна забути: копи допомогли водіям поставити кому в правильному місці - це може врятувати життя.

Як повідомляв Знай.uа, ти не пристебнулася, а заплатить чоловік! З українців здеруть шалені штрафи за паски безпеки.

Знай.uа писав, в Україні сильно змінилися правила руху: перші "ластівки" вже отримали свої штрафи.