Відома на весь світ юна шведська еко-активістка Грета Тунберг розповіла, що не планує цього року відвідувати конференцію ООН з питань зміни клімату, зокрема через пандемію коронавірусу в світі.

Однак Грета не забуває про нові ідеї просвітництва. Так, з'явився анонс програми "Грета Тунберг: рік, щоб змінити світ". Про це стало відомо завдяки новій публікації Грети Тумберг в мережі Instagram.

"Рік, щоб змінити світ. Той час, коли я вперше особисто зустрілася з сером Девідом Аттенборо, щоб обговорити зміну клімату. Грета Тунберг: рік, щоб змінити світ/трансляція сьогодні о 21:00 / @BBCiPlayer. Епізод 1 на BBC One сьогодні ввечері о 21:00", - підписала публікацію Грета Тунберг.

Девід Аттенборо, скріншот: Instagram

За словами дівчини, захід має відбутися "в правильних умовах". Вона зазначила, що конференцію не варто скасовувати через пандемію зовсім, але її проведення можна призупинити.

Популярні новини зараз

Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Показати ще

"Звичайно, найкраще буде якнайшвидше зробити щеплення всім, щоб усі могли взяти участь на рівних умовах", - сказала вона.

Цього року конференцію ООН (COP26) планують провести в листопаді в шотландському місті Глазго. Подія мала відбутися ще в 2020 році, проте його перенесли через пандемію коронавірусу covid-19. Конференція має відбутися під верховенством Великої Британії ㅡ там вже заявили, що переносити захід знову не збираються.

Грета також зазначила, що була здивована, що люди "так довго слухатимуть її".

"Я думала, люди втомляться вже через кілька місяців, але вони продовжували слухати, і я не знаю, чому. Думаю, якщо люди слухають мене, я буду користуватися цією можливістю, щоб поширювати меседж, як тільки можу", - сказала еко-активістка.

До епідемії Грета Тунберг брала участь у створенні документального серіалу. Зараз 18-річна дівчина "наздоганяє" навчальну програму, яку вона пропустила за 18 місяців своєї активної кампанії по захисту екології.

Раніше повідомляли, в Ольгу Фреймут вселилася Грета Тунберг.

Як повідомляв Знай.uа, Грета Тунберг передрекла "світовий Апокаліпсис": "Загроза існуванню".

Знай.uа писав, Домбовська висловилася про пам'ятник Греті Тунберг.