Митрополит Епіфаній опублікував на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook новий пост. Він розповів про шлях очищення і відновлення.

Влада гріха і рабство смерті були переможені жертвою Спасителя, але, кожному з людей належить пройти шлях очищення, відновлення і освячення.

Якщо людина все одно не відчуває небезпеку гріха, і продовжує виконувати злі вчинки, то для боротьби з таким станом потрібно все частіше згадувати про Господнє правосуддя для тих, хто згрiшив, про вічні страждання для засуджених за злочини перед собою та Богом.

"Гріх, як ми знаємо, є хворобою нашої природи, викривленням її нормального, природного стану. А тому, як і будь-яка хвороба, вимагає ліків і лікування, відповідних стану хворого. Бо коли хворий не бажає визнавати дійсність загрози своєму життю, через лінь, дурість або якусь іншу причину виключає потребу в лікуванні-тоді досвідчений лікар всіляко намагається показати згубність наслідків захворювання. Вказуючи на симптоми і розвиток хвороби лікар попереджає, які страждання вона принесе в майбутньому і як може викликати навіть смерть" - сказано в проповіді.

Церква, фото: Facebook

Популярні новини зараз

Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Показати ще

Ось так і церква дає можливість вилікуватися від гріха, так як закликає кожного усвідомити всю небезпеку смертельних вад і пристрастей.

"Дорогі брати і сестри! Богослужіння і спогади, яким присвячений цей тиждень Великого посту, спонукають нас як задуматися над безліччю гріхів своїх, їх небезпекою і згубними наслідками, так і усвідомити, що в боротьбі з гріхом ми не залишені на самоті, не відкинуті і не забуті" - сказано в кінці заяви.

Повний текст проповіді можна знайти по посилання.

Нагадаємо, в піст перед Великоднем шануємо велике диво Ісуса Христа: "Господь завжди приходить на допомогу"

Як повідомляв "Знай.ua" Митрополит ПЦУ Епіфаній підказав, як знайти спокій перед Великоднем: "Море тихе, сонячне світло»

"Знай.ua" писав, предстоятель ПЦУ Епіфаній нагадав про важливий ювілей у православне свято: "Вічна пам'ять героям"