Для всіх українських громадян, які незабаром повинні досягти пенсійного віку або вже отримують подібні виплати від держави, з'явилися важливі новини.

Так, в Міністерстві соціальної політики України детально розповіли, в чому полягає суть процедури розрахунку пенсії і як її можна здійснити в онлайн режимі.

Про це стало відомо завдяки новій публікації прес-служби Міністерства соціальної політики України в мережі Facebook.

Пенсіонери, фото: скріншот з відео

"Друзі, розпочинаємо нову рубрику #пенсійне забезпечення. Розрахунок пенсії - це легко! Кожен майбутній пенсіонер хоче знати, яким буде розмір його пенсійної виплати. Дізнатися це допоможе Пенсійний калькулятор - сучасний сервіс, який можна знайти в Особистому кабінеті на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України або за посиланням https://portal.pfu.gov.ua.

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини

Показати ще

Авторизуватися в Особистому кабінеті потрібно за допомогою кваліфікованого електронного підпису або системі інтегрованої ідентифікації GOV ID. На основі персональних даних, що містяться в електронних реєстрах Пенсійного фонду України та електронній трудовій книжці, а також додатково введеної користувачем інформації, цей електронний сервіс прораховує орієнтовний розмір майбутньої пенсії.

При цьому Пенсійний калькулятор формує протокол із зазначенням усіх складових обчислення: помісячний розрахунок заробітної плати та страхового стажу, індивідуальні коефіцієнти тощо.

Варто зазначити, що результати попереднього розрахунку розміру пенсії зберігаються в особистому кабінеті користувача на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду і доступні для перегляду в будь-який час, а кількість запитів на здійснення розрахунку пенсії у разі необхідності зміни вхідних персональних даних, не обмежена.", - повідомляють представники Мінсоцполітики.

Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, Мінсоцполітики відбере в українців субсидії вже з 1 травня: хто залишиться без допомоги.

Як повідомляв Знай.uа, українським пенсіонерам приготували нове "випробування", повинні розібратися до 1 вересня.

Знай.uа писав, на карантині почастішали випадки домашнього насильства: коли час бити на сполох.