Протягом попередньої доби, 23 квітня, російські окупанти 20 разів порушили режим припинення вогню, обстрілявши українські позиції.

Про це пише прес-служба Операції об'єднаних сил у Facebook.

Повідомляється, що за п'ятницю, 23 квітня, в районі проведення ООС зафіксували 19 обстрілів і 1 дистанційне мінування по позиціях ЗСУ. Зокрема, режим припинення вогню був порушений в районі Новоселівки, Новогородського і Шум, де противник обстрілював з мінометів 120-го і 82-го калібрів.

Поблизу н. п. Водяне противник обстріляв позиції ЗСУ з гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Неподалік від Авдіївки, Пісків і Мар'їнки були зафіксовані обстріли з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Воїн / фото: ООС

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Показати ще

У районі н. п. Південне російські окупанти вчинили напад з мінометів 120-го калібру та протитанкового ракетного комплексу. Поблизу Лебединського, Красногорівки, Луганського та Світлодарська зафіксували обстріли з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

А біля селища Новогородського збройні формування РФ здійснили дистанційне мінування з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2.

Повідомляється, що за минулу добу серед ЗСУ втрат не було.

Українська сторона СЦКК повідомляє, що вечірні обстріли населених пунктів Південної та Північної велися російськими окупантами безпосередньо з житлових кварталів Горлівки.

В операції об'єднаних сил заявили, що російські окупанти своїми діями намагаються спровокувати ЗСУ дати у відповідь вогонь, щоб надалі звинуватити в руйнуванні цивільної інфраструктури і загибелі місцевих жителів. Такий сценарій має розпалити протистояння між російськими окупантами та Україною.

Пост ООС в Facebook / скріншот

Нагадаємо, що ЗСУ заявили про безпрецедентні провокації на Донбасі: "втрата здорового глузду країною-агресором".

Як повідомляв портал Знай.uа, на Донбасі окупанти 10 разів порушили режим припинення вогню.

Також Знай.uа писав, що на Донбасі загинув український військовий.