У мережі розповіли історію чоловіка, який кардинально змінив рід діяльності заради захисту Батьківщини. З електрозварника до піхотинця.

Про це написали на сторінці операції об'єднаних сил у соціальній мережі Facebook.

Військовослужбовець окремої механізованої бригади Збройних Сил України Ярослав народився і виріс в Чернігівській області. Зараз йому всього 23 роки, але, це вже його третя ротація. Колеги по цеху називають його одним з кращих навідників в підрозділі.

До того як піти на фронт, він навчався на електрозварника, закінчив училище на "відмінно" і пішов працювати.

Раптом, в новинах почав часто чути про війну на Донбасі, і в селі була величезна кількість хлопців, які вже вирушили на фронт. Один з них загинув на Донбасі, і це стало тим самим поштовхом, після якого Ярослав теж відправився туди.

Популярні новини зараз

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

Після підписання контракту потрапив до навчального центру. Перший час було дуже складно звикнути до армійського порядку дня. Після закінчення навчань відправився до своєї бригади, де з усіма і познайомився.

Військові, фото: ООС

Коли підписував перший контракт, то рідним він не сказав ні слова, вирішив уберегти їх від цієї новини, хоча б перший час. Сказав, що влаштувався на роботу в Київ, і буде там працювати. Тривало так чотири місяці, поки він випадково сам себе не "спалив".

Ярослав опублікував свою фотографію у формі на сторінку в соціальній мережі, і відразу ж надійшов дзвінок від бабусі. Вона почала розпитувати де він, і відразу почала плакати.

Питала, чому не сказав, і продовжувала плакати. Хлопець не розгубився, і сказав, що якщо вона продовжить пускати сльози, то він більше їй не подзвонить.

Військовий Ярослав, фото: ООС Facebook

Згодом вся сім'я змирилася з тим, що він в армії. Раз на тиждень вони розмовляють по телефону, де чоловік повідомляє, що з ним все в порядку.

Нагадаємо, на Донбасі окупанти обстріляли передмістя Авдіївки з гранатометів і напали на ЗСУ з безпілотника

Як повідомляв "Знай.ua", війна дісталася до Чорного моря, задіяні українські рятувальники

"Знай.ua" писав, в Маріуполі морпіхи гучно відзначили День Прапора ВМС України: "Символ могутності флоту"