Військовослужбовець окремої гірсько-штурмової бригади ЗС України з позивним " Дуб " родом із Закарпаття. Йому 31 рік. Це його четверта ротація на передову. Про його історію розповіли в прес-службі ООС в Facebook.

"Я з 2014 року на війні. На моє рішення йти захищати країну вплинула анексія Криму. Відразу, як дізнався про це, подзвонив у свій військкомат. Спочатку сказали почекати, а вже через кілька днів подзвонили і повідомили, що можу приходити оформляти документи для вступу до лав ЗС України. Спочатку полігон був. На той момент багато в чому в забезпеченні допомогли рідні, друзі, волонтери. Відслужив по мобілізації, повернувся додому, але не знайшов себе в цивільному житті, тому вирішив повернутися в армію, підписав контракт, - згадує "Дуб".

Каже, що з 2014 року багато змін в армії відбулося в кращу сторону:

"Забезпечення, Підготовка, організація служби - тут безумовно позитивні зміни відбулися. На початку війни забезпечення було недостатнім. Самі собі все купували, самі діставали", - говорить він.

"Дуб" вважає, що коли будуть звільнені всі наші території, то треба розуміти, що серед мирного населення, яке проживає на тимчасово окупованій території, багато тих, хто є невинним, хто став заручником ситуації.

Популярні новини зараз

Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Показати ще

"Думаю, до цих людей треба просто ставитися нормально. Більшість-там такі ж люди, як і ми. На тій території, звичайно, потрібно більше українських телеканалів, патріотичних програм, зайнятися школами, де дітям розповідати про реальну ситуацію, щоб наше майбутнє покоління росло в патріотичному дусі, щоб вони розуміли, що їм будувати країну", - вважає боєць.

Раніше ми повідомляли, Великдень прийшов і на Донбас, як зустріли світле свято на передовій.

Як повідомляв "Знай.uа", львів'янин з позивним "Гірський" пояснив, чому Путіну кінець.

Також "Знай.uа" писав, що Україна втратила 14 воїнів ЗСУ у квітні 2021 року, історії героїв, які залишили свої життя на Донбасі.