Стало відомо про те в Україні сильно подорожчав популярний овоч. Ціни на полицях в супермаркетах зросли в два рази.

Подорожчання в два рази відбулося всього за тиждень, і цим овочем стала білокачанна капуста, яку ще називають "старою". Причиною цього стало різке скорочення пропозицій якісного овоча в господарствах.

Капуста на ринку, фото pxhere

Про це стало відомо з щоденного моніторингу ресурс "АПК-Інформ: овочі та фрукти".

Якщо раніше вартість капусти була чотири гривні за кілограм, то зараз на прилавках вона лежить по вісім гривень, як мінімум. Сталося це всього за тиждень, 7 днів тому ціна все ще була колишньою.

Популярні новини зараз

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції

Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять

Показати ще

Овочі / фото: Pixabay

Піднімати ціну дозволяє скорочення пропозиції продукції на ринку, яке відбувається через те, що запаси торішньої капусти в господарствах скорочується.

При цьому, незважаючи на те, що вже почала з'являтися молода, iмпортна капуста, виріс попит на білокачанну.

Експерти заспокоюють українців, що зовсім скоро ціна повернеться на минуле місце, адже, молодої капусти стає все більше. На даний момент її ціна від 30 гривень за кілограм.

Капуста, фото: pixabay

Варто відзначити, що не так давно зросла ціна і на огірки. На сьогоднішній момент вартість тепличних огірків становить близько 51-52 гривень за кілограм, хоча ще тиждень тому ціна не перевищувала 42 гривень. Головною причиною цього є заморозки. Це і відбилося на продукції.

Нагадаємо, раніше Бетонні кругляки та монтажний скотч: українцям показали, які "делікатеси" продають у магазинах замість звичайного хліба

Як повідомляє портал "Знай.ua" В Україні різко впала ціна на овочі: у скільки обійдеться смажена картопля. В Україні почали активно падати ціни на картоплю завдяки імпорту з європейських країн.

Також "Знай.ua" писав, що В Україні подорожчали гречка, масло і яйця, і це не межа: що буде з цінами на головні продукти.