Військовослужбовець ЗСУ Сергій "Желєзо" розповів, як проміняв роботу в престижному ресторані на захист Батьківщини на Донбасі.

Детальніше про це пише "Армія Inform".

Морський піхотинець Збройних сил України Сергій, якому дали прізвисько "Желєзо", вже близько 5 років захищає Батьківщину на Донбасі. Свій шлях в армії він почав ще в 19 років. Тоді він працював кухарем-кондитером у престижному ресторані, проте не зміг сидіти без діла вдома, поки в країні триває війна.

У 19 років він уклав перший контракт з ЗСУ, а своє 20-річні відсвяткував вже в їдальні навчального центру.

"Відтоді — у морській піхоті. Хоча і була деяка перерва після завершення першого контракту. Але зрозумів, що без армії не можу і повернувся до побратимів", - розповів Сергій.

Популярні новини зараз

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Сергій "Желєзо" / фото: ООС

Військовий розповів, що його перші дві ротації були найскладнішими. У 2016 році постійно йшли запеклі бої, і він неодноразово перебував на волосок від смерті. У серпні того року, на якесь свято, йому подзвонила мати і в той момент їх позиції почали обстрілювати. Жінка почула початок перестрілки і до вечора сиділа ридала.

"Мама подзвонила привітати, і тут нам почали «накидати привітання» з того боку. Поки балакав, у мене над головою, так метрів із 10, пролетіло і лягло з другого боку посадки. Рвонуло. Вимкнув телефон, сховався в бліндаж…",- розповів хлопець.

Донбас / фото: ООС

Сергій також розповів, що одного разу його товариш по службі вчасно врятував його від пролітаючої кулі.

"В якийсь момент побратим схопив мене за бронік і різко потягнув убік: переді мною пролетіла куля буквально на рівні грудей. Якби товариш забарився хоча б на секунду, я б тут з вами не розмовляв", - сміється "Желєзо".

Військовослужбовець зазначив, що сьогоднішня війна сильно відрізняється від тієї, що була 4-5 років тому. За його словами, сьогодні ворог практично не висовується-переважно працюють снайпери. На початку війни ворог стріляв куди хотів, коли хотів і чим хотів.

Нагадаємо, що боєць "Дуб" на Донбасі з 2014 року, згадав про початок війни:"Коли дізнався про анексію Криму - відразу подзвонив у військкомат".

Як повідомляв портал Знай.uа, Україна отримала потужну підтримку від головних недругів Путіна.

Також Знай.uа писав, що російський військовий фрегат зазнав фіаско: ледь не потрапив ракетою в себе.