Син Меган Маркл і молодшого сина принцеси Діани принца Гаррі – Арчі не удостоєний титулу принца. І всьому причиною не тільки примха королеви Єлизавети II, а й ряд нормативних документів.

"У них немає права це забирати. Коли я була вагітна, вони сказали, що хочуть поміняти традиції для Арчі. Цікаво, чому? Сама думка про те, що дитина не буде в безпеці, і думка, що перший небілий член цієї сім'ї не отримає той же титул, що інші онуки...",- сказала Меган в інтерв'ю з Опрою Вінфрі.

Меган Маркл і принц Гаррі, фото: скріншот з відео

Однак відомо, що своїм патентним листом від 1917 року Георг V обмежив кількість родичів, які автоматично можуть отримати титул принца або принцеси. Такі титули можуть отримати тільки діти монарха, онуки по чоловічій лінії, а також старший син старшого сина принца Уельського. Царюючий монарх може на свій розсуд дарувати титул члену сім'ї.

Діти принцеси Анни припадають Єлизаветі онуками по жіночій лінії, тому автоматично вони не отримали ніякого титулу. Королева запропонувала дочці титул для Пітера і Зари, але Анна і її чоловік Марк Філліпс відхилили пропозицію. Принц Едвард прийняв таке ж рішення для своїх дітей.

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Показати ще

Меган Маркл з сином, pagesix.com

Згідно з патентним листом, принц Джорд став носієм титулу (старший син старшого сина принца Уельського).

Після весілля Вільяма правила змінилися. По-перше, країни Співдружності відмовилися від чоловічого первородства. Так, принцеса Шарлота тепер не поступається своїм місцем у черзі на престол своєму молодшому братові.

Завдяки новій зміні, Шарлотта і Луї народилися зі статусом їх королівських високостей принцеси і Принца. Для інших правнуків монарха поправок не було надано.

Виходить, що титул "принца" Арчі не був покладений "автоматично".

Раніше ми повідомляли, у соцмережах знайшли доказ, що про колір дитини Гаррі і Меган переживав Чарльз.

Як повідомляв "Знай.uа", на дружину принца Гаррі Меган Маркл накинулися через дитячу книжку.

Також "Знай.uа" писав, що син принца Гаррі і Меган Маркл святкує другий день народження, бабуся Єлизавета II не забула про онука.