Прийшли спекотні новини зі світу космонавтики. Так, державні китайські ЗМІ повідомляють, що залишки ракети Long March 5b впали в Індійський океан, а основну її частину було знищено при повторному попаданні в атмосферу Землі.

Повідомляється, що частини ракети повторно потрапили в атмосферу точно о 10:24 за пекінським часом (5:24 за Києвом, у вівторок, 9 травня - ред.) і приземлилися на місці з координатами 72,47° E, 2,65° N. координати вказують точку попадання в океан приблизно на південному заході від Індії та Шрі-Ланки.

Також уточнюється, що переважна більшість уламків ракети згоріла в процесі входу в атмосферу.

Long March 5B, фото: scmp.com

Варто трохи нагадати про те, що було напередодні. Так, космічне командування США, яке відстежувало місце розташування неконтрольованої китайської ракети, заявило, що ракета повторно увійде в атмосферу Землі над Тихим океаном на світанку 9 травня - о 5:52 ранку за Києвом.

Популярні новини зараз

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Long March 5B, фото: scmp.com

Аерокосмічна корпорація Space-Track, яка також відстежувала непередбачуваний об'єкт, прогнозувала, що вона знову увійде по цьому маршруту десь між Південно-Східною Європою і серединою Тихого океану. За оцінками Space-Track, ймовірність того, що ракета впаде в радіусі менш ніж кілометр від будь-якого місця на Землі, становила лише 1 з 196,9 мільйона.

Раніше повідомляли, китайська ракета вийшла з-під контролю після запуску і падає на Землю.

Як повідомляв Знай.uа, договори про постачання авіаційних двигунів для Туреччини від України підписуватимуть "лижні інструктори".

Знай.uа писав, Apple злякалася удару від Китаю, американські долари вирушили в Піднебесну.