Сьогодні, 9 травня 2021 року, в Україні та світі, крім Дня народження Шевченка та Дня матері, святкується найголовніше - День Перемоги над нацизмом.

По всій Україні проходить безліч заходів, щоб вшанувати пам'ять загиблих у Другій світовій війні. Теж саме відбувається і в парку Вічної Слави в Києві, там відбулася відповідна панахида, яку очолив предстоятель УПЦ (Української Православної церкви) митрополит Онуфрій.

Панахида в парку Вічної Слави, скріншот: Youtube

Також прийшли покласти квіти голова Верховної Ради України (ВРУ) Дмитро Разумков, віце-спікер Руслан Стефанчук і деякі народні депутати.

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Під час панахиди також були присутні священики, які провели молебень біля монумента та поклали квіти з вінками, військовослужбовці та небайдужі українці.

Було прийнято рішення стягнути десятки представників правоохоронних органів на вулиці Мазепи і Лаврську, де знаходиться Києво-Печерська лавра, щоб убезпечити пригожан і гостей столиці.

Нагадаємо, митрополит Онуфрій: "Ми вшановуємо пам'ять тих, хто приніс своє життя на жертовник Вітчизни".

Як повідомляв "Знай.ua", Володимир Зеленський нагадав українцям про тих, завдяки кому ми мирно живемо: "Вистачило б місця всім"

Знай.ua писав, ветеран Другої світової пояснив Володимиру Зеленському, як захищати країну: "Щоб у вас вистачило мужності". Щоб не бути голослівним, президент Володимир Зеленський вирішив особисто провідати ветерана Другої світової війни Новохатного Андрія Олександровича.