Алкогольні напої з мета готують вже сотні років. Їх виготовлення почалося приблизно з розвитком бджільництва. З того часу технологія сильно змінилася, проте навіть в спрощених рецептах сучасні майстри намагаються максимально зберегти смак.
Інгредієнт:
* Вода-5 літрів;
* Мед-1-1, 5 кг;
* Дріжджі-1 пачка 8 г.
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот
Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Спосіб приготування:
- 5 літрів води закип'ятити, як тільки скипіла припинити нагрів;
- Додати 1 кг меду, розмішати, і остудити до кімнатної температури (не вище 30 градусів);
- Висипати пачку дріжджів, і залишити на 2-3 доби.
Через цей час напій розлити в пляшки, на горлечка пляшок надіти повітряні кульки, як лопнуть, можна закривати кришками, і в холодильник на бік ще на пару діб.
Дана медовуха за підсумком буде міцністю 5-7 оборотів.
Раніше ми повідомляли, мариновані яйця до пива, ідеальний рецепт для тих, кого дружина не пускає в бар.
Як повідомляв "Знай.uа", морквяне варення з лимонним соком: простий рецепт, який не дасть шансу застуді
Також "Знай.uа" писав, що ідеальна закуска під шашлик і не тільки, рецепт простого блюда з томатів і цибулі.Настає сезон шашликів, проте одним м'ясом застілля з близькими не обійдеться – потрібна закуска! Спеціально для таких випадків ми підготували рецепт помідорової закуски з цибулею.