Стало відомо про те, що в Європейському Союзі схвалили вживання сушених борошняних хробакiв в їжу. Спеціальна комісія вважає, що це рішення дозволить перейти до більш стійкої продовольчої системи.
Рішення стосовно сушених жовтих борошняних хробакiв (Tenebrio molitor) виніс Постійний Комітет з рослин, тварин, продовольства і корму (PAFF Committee), повідомляють на сайті Єврокомісії.
В даний комітет входять представники країн Європейського Союзу. Пізніше рішення повинна прийняти сама Єврокомісія, і за попередніми розрахунками, відбудеться це вже в найближчі кілька тижнів.
Експерти вважають, що комахи є альтернативним джерелом білка, і вже давно їх додають в їжу.
Новорічні канікули затягнуться аж на місяць: чому школи не готові до навчання
В Україні пенсії ставлять на "паузу": у ПФУ відповіли, чому люди залишаються без грошей
Перевірки ТЦК на вулиці: чи законна вимога показати телефон
1000 гривень від держави: як отримати допомогу пенсіонерам
Також, дослідження показали, що жовтий борошняний хробак абсолютно безпечний, однак, іноді може стати причиною алергічної реакції. Відбувається це в разі, якщо у людини вже були раніше алергічні реакції на ракоподібних і пилових кліщів.
Упаковки з сушеними хробаками будуть маркувати за аналогією з яйцями, молоком, або ж рибою.
Сушені жовті борошняні хробаки в майбутньому стануть основою для приготування печива, макаронних виробів і навіть випічки. Експерти підрахували, що ринок їстівних комах досягне до 2027 року 4,6 мільярдів доларів.
Нагадаємо, хитрощі городника: як захистити капусту від шкідників і висадити огірки
Як повідомляв " Знай.ua", зберігаємо зростання і плодючість на городі: навіть під загрозою колорадського жука не змішуйте ці добрива
"Знай.ua" писав, секретики, завдяки яким ваш цибулька на грядці буде задоволений: посадка, підживлення і боротьба з мухою