Українські військові привітали медсестер з професійним святом і подякували їм за врятовані життя.

Відповідний пост з'явився на сторінці Оперативного командування "Схід" Сухопутних Військ ЗС України в Facebook.

Відомо, що в середу, 12 травня, у всьому світі відзначають Міжнародний день медичної сестри. Це свято відноситься не тільки до тих медсестрам, які допомагають в цивільних лікарнях, а й до тих, хто рятує наших захисників на фронті.

Військові медсестри / фото : facebook.com/OperationalCommandEast2/

З цього приводу українські військові вирішили привітати своїх "ангелів" з професійним днем подякувати за надану допомогу.

Популярні новини зараз

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

"Прийміть наші щирі вітання та безмежну вдячність за Ваші чуйні серця, за врятовані життя, за повернуте здоров’я! Ваші талановиті руки дарують людям радість життя, вселяють віру у зцілення... З болем і шаною згадуємо військових медиків, які, рятуючи життя побратимів, віддали свої... Вічна слава героям!",- зазначено в повідомленні.

Видання "Армія Inform"також привітало українських медсестер і розповіло історію трьох медиків, які вирушили на фронт.

Першим з них став 22-річний молодший сержант Іван Драпак, уродженець місті Гірське Луганської області. Хлопець вже три роки проходить службу на посаді медичної сестри-анастезиста. Спочатку хлопець хотів стати фельдшером і працювати на "швидкій", проте з початку військових дій призвався до ЗСУ і відправився на фронт.

Іван Драпак / фото: Армія Inform

Ще один уродженець Луганщини-24-річний молодший сержант Олександр Єгоров. Після закінчення медичного коледжу хлопець 1,5 року пропрацював у цивільній лікарні та реанімації. З 2018 року Олександр рятує українських героїв на фронті.

Олександр Єгоров / фото : Армія Inform

28-річна уродженка Житомира старший сержант Тетяна Пінчук пішла в армію з 2015 року під час шостої хвилі мобілізації. Зараз вона працює в мобільному військовому госпіталі медичною сестрою хірургічного відділення, хоча за фахом є операційною медсестрою.

Тетяна Пінчук / фото: Армія Inform

Нагадаємо, що українка стала медиком на Донбасі, щодня рятує героїв.

Як повідомляв портал Знай.uа, Українська " Княжна "сховала сукні в шафу і пішла на фронт:"бійцівський характер і задатки лідера".

Також Знай.uа писав, що український "Госпітальєр", що рятує життя українських захисників, дійшов до переможних 80-ти років.