Віряни знають, що молитися потрібно навіть за тих, хто приніс якусь шкоду чи образив. Так само слід звернутися у молитві до бога, коли ми самі образили інших і страждаємо від докорів сумління.

Гнів є негативним почуттям, яке руйнує людину зсередини, погіршує його фізичне і душевне здоров'я. У такому випадку потрібно спробувати помиритися з кривдником. Проте, якщо цього зробити не вдається, то слід спробувати відпустити ситуацію та звернутися до бога у щирій молитві.

Християнський спосіб подолання неприязні до кривдників полягає в молитві за них. Адже сам Ісус Христа заповідав любити не тільки близьких, але і ворогів: "...любіть ворогів ваших, благословляйте тих, хто проклинає вас, хто ненавидить вас, і моліться за тих, вас і гонять вас, так будете синами Отця вашого Небесного..." (Євангеліє від Матвія 5: 44, 45).

Молитва, фото: Unian

Більшості людей це здається недосяжним християнським подвигом. У такому разі починати треба з малого – намагатися не брати близько до серця неприємні слова інших людей, адже всі люди помиляються. Молитву можна читатися вдома або в храмі.

Популярні новини зараз

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Молитва про тих, кого образив

Господи, молю Тебе про всіх тих, яких я, грішний, засмутив, образив або спокусив, словом, справою, думкою, веденням або невіданням. Господи Боже! Відпусти нам гріхи наші і взаємні образи; зжени, Господи, з сердець наших всяке обурення, підозру, гнів, злопам'ятність, сварки і все те, що може перешкоджати любові і зменшувати братолюбство. Помилуй, Господи, тих, які доручили мені, грішному, негідному, молитися про них!

Нагадаємо, молитва в пошуку хорошої роботи: сильне звернення до Святого Миколая Чудотворця. У різних професій є свої покровителі

Як повідомляв портал "Знай.ua", молитва батьків за дітей: найкращий оберіг, коли поряд бути неможливо. Батьки не завжди можуть бути поряд зі своїми дітьми, але молитва може стати найкращою турботою

Також "Знай.ua" писав, молитва про позбавлення від кредитів і боргів: фінансові проблеми кануть в небуття. Молитва для тих, хто зіткнувся з фінансовими проблемами