Для всіх, хто колись мріяв про автомобіль з Європейського Союзу, з'явилися важливі новини. Український Президент Володимир Зеленський підписав два закони щодо тимчасового спрощення механізму розмитнення імпортованих з Європи авто.
Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Офісу президента України.

Публікація ОПУ, скріншот: Instagram

"Президент підписав закон про пільгове розмитнення автомобілів з європейськими номерами. Що зміниться? Пояснюємо в двох слайдах.", - пишуть в мережі Instagram представники ОПУ.

Публікація ОПУ, скріншот: Instagram

А тепер детальніше, Володимир Зеленський підписав закони про внесення змін до Податкового (№ 1402-IX) і Митного (№ 1403-IX) кодексів.

"Ці закони, прийнято Верховною Радою 15 квітня 2021 року, тимчасово спрощують механізм розмитнення імпортованих з Європи автомобілів, а також сприяють захисту навколишнього середовища від шкідливих викидів", – сказано в повідомленні.

Згідно з документами, вживані автомобілі з європейською реєстрацією старше п'яти років, які було ввезено на територію України до кінця 2020 року, оподатковуються за пільговою ставкою податку на додану вартість та акцизного податку.

Популярні новини зараз

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Показати ще

Сума акцизного податку залежатиме від віку автомобіля, обсягу і типу двигуна і не залежатиме від його вартості. Базова ставка коливатиметься від нуля до €150, і в більшості випадків вартість розмитнення не перевищуватиме €1000. Такі автомобілі тимчасово звільняються від оподаткування ввізним митом.

За пільговим механізмом може бути розмитнено один автомобіль однієї категорії одного власника. На пільгове митне оформлення дається 180 днів з моменту вступу в силу законів. Учасники АТО/ООС зможуть скористатися пільговим розмитненням протягом 270 днів.

АвтоЄвроСила, мітинг - фото Знай.ua

Під дію цих законів не потрапляють транспортні засоби, які не відповідають екологічним нормам "Євро-2" і вище, походять з держави-окупанта (держави-агресора) або ввезені з тимчасово окупованої території України.

Закони набирають чинності з наступного дня після опублікування і вводяться в дію через один місяць з дня набрання чинності.