Кульбаба-корисний квітка, а не тільки красивий. З нього готують безліч корисних і смачних страв. Це перші весняні вітамінні салати, всілякі настоянки і наливки, з соку коренів і листя в суміші з медом отримують корисні ліки, що сприяє кровообігу і покращує роботу печінки.
Варення з кульбаб :
Інгредієнт:
- 370-400 шт. кульбаб,
- 2 скл. вода,
- 7 скл. цукри.
Приготування:
Промийте квітки, залийте водою і поставте на вогонь. Прокип'ятіть протягом 2 хвилин з моменту закипання. Застеліть друшляк марлею, відкиньте на неї кульбаби і відіжміть. В отриманий відвар всипте цукор, поставте на вогонь і закип'ятіть. Проваріть варення протягом 7 хвилин з моменту закипання, розлийте варення по чистим банкам і закрийте кришками.
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Будуть великі штрафи: з якого віку юнаків чекають у ТЦК
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Настоянка з кульбаб:
- Горілка-400 мл;
- Кульбаби-100 гр;
Приготування:
1. Кульбаби моєму, даємо обсохнути. Якщо квіти зібрані з ранку, після того як на них спала роса, мити їх не обов'язково. Чисту скляну банку наповнюємо квітами кульбаби, стебла обриваємо.
2. Заливаємо квіти горілкою, закриваємо кришкою. Відправляємо банку в комору або в інше темне місце на три тижні.
3. Раз в 3-4 дня струшуємо банку, а після закінчення зазначеного часу проціджуємо настоянку, квіти гарненько віджимаємо.
4. Переливаємо настоянку в невелику пляшку або іншу скляну тару з кришкою.
Раніше ми повідомляли, Марина Боржемська поділилася рецептом салату з кульбаби: проти весняного авітамінозу і хвороб.
Як повідомляв "Знай.uа", Тетяна Литвинова з "МастерШеф" приготувала смачну котлету для бургера.
Також "Знай.uа" писав, що варення з буряка, оригінальні ласощі здивує близьких і змусить подруг випрошувати рецепт.