З уже всесвітньо відомого міста Ухань (провінція Хубей), де ймовірно почалася пандемія коронавірусу covid-19, прийшли дуже тривожні новини. Так на місто обрушилося торнадо - в результаті не менше шести людей загинули, більше двох сотень отримали поранення.

Увечері в п'ятницю, 14 травня, в ряді районів міста було зафіксовано вітер, швидкість якого досягала 24 метрів на секунду. В результаті зруйновано 85 і постраждали близько 400 будинків і будівель, поламано велику кількість дерев, впав баштовий кран.

Про це стало відомо завдяки публікації Telegram-кана "Life Shot".

"А ось на землі у Китая справи йдуть не так добре. На місто Ухань вдруге за тиждень обрушився потужний торнадо: шестеро людей загинули, ще 218 постраждали. За даними місцевого управління з надзвичайних ситуацій, швидкість вітру під час стихії досягала 23 метрів на секунду. Зруйновано 27 будинків, близько 400 пошкоджено.", - повідомляють автори публікації, під справами "на небі" мається на увазі, що КНР готова до запуску марсохода, а також запустила свою орбітальну станцію.

Ухань після торнадо, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

За інформацією журналістів, місцева влада організувала рятувальні роботи із залученням великої кількості техніки і пошукових собак. Всім постраждалим, надано допомогу, їх відправлено до медичних установ.

Раніше повідомляли, погода на вихідні випробує українців на міцність: "Cпека - заморозки".

Як повідомляв Знай.uа, погода на вихідних здивує українців своєю мінливістю - від дощів до яскравого сонця.

Знай.uа писав, на місто обрушився шторм з папуг, тисячі птахів тероризують жителів.