Кандидат фізико-математичних наук Володимир Решетник розповів, чи зникне в майбутньому Чумацький шлях.

За його словами, наш Всесвіт складається з "острівців" зоряних систем, галактик. І наша галактика Чумацький Шлях є однією з таких систем. Поруч з нами, на відстані 2 мільйонів світлових років знаходиться інша галактика, яка називається "Туманність Андромеди".

"Туманність Андромеди рухається в просторі, так само як і наша галактика рухається. Галактики мають якісь швидкості руху. І виявляється, що галактика Туманність Андромеди і галактика Чумацький шлях рухаються назустріч іншій. І ми з усіх боків бачимо, що вона до нас наближається. І наближається з великою швидкістю, близько 100 кілометрів в секунду. Але відстань величезна, тому зближення двох галактик відбудеться через кілька мільярдів років", - каже Решетник.

Чумацький Шлях, фото: Fandom

Зіткнення двох галактик відбудеться не раніше ніж через 4 мільярди років. І коли це станеться, то на нашому небі ми зможемо побачити два чумацьких шляхи.

Популярні новини зараз

Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага

ПриватБанк запускає революційну програму: що зміниться для клієнтів

Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

"Ми будемо бачити дві системи, які зливаються між собою. Але зірки в галактиці знаходяться на великих відстанях і тому, коли одна галактика стикається з іншою, зірки фактично проходять повз один одного майже не стикаючись. Стикаються газові хмари. Це призведе до формування більшої кількості нових молодих зірок. Тобто під час злиття галактик ми побачимо більше яскравих молодих зірок на небі", - розповів учений.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Надмасивна чорна діра продовжує стрімко зростати: таке відбувається вперше. Вчені з Австралії вперше знайшли докази того, що" зародки " надмасивних чорних дір існують.

Як повідомляє портал «Знай.иа» На місяць можна не летіти? Вчені знайшли у супутника Землі "хвостик" - це змінює все. Вчені з'ясували до чого призводить падіння метеоритів на супутник Землі. З'ясувалося, що у Місяця є кометоподібний натрієвий хвіст.

Також «Знай.иа " писав, що Тут ховається Нібіру? Вчені виявили "неможливу" зірку, якої просто не повинно бути. Міжнародна група вчених буквально днями дізналася про те, що інформація про так звані "чорні діри", яка є сьогодні, насправді мінімальна.