Відомий український кулінар Євген Клопотенко, який потрапив до престижного рейтингу 50 людей, що змінюють майбутнє світової гастрономії, поділився простим рецептом курки, пообіцявши божественний смак.

Як приготувати куряче філе по-індійськи Євген Клопотенко показав у відео на своєму YouTube-каналі.

"Куряче філе, йогурт, томатний сік. Три продукти - і у вашому роті вєчєріночка. А додаєте спеції - і все, відлітаєте у якесь смакове безумство.", - пише він на своїй сторінці в соцмережі Інстаграм. Євген Клопотенко

Євген Клопотенко, instagram.com/klopotenko

Курка за рецептом Євгена Клопотенкоа, скріншот з відео

Популярні новини зараз

Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію

Гороскоп на тиждень 25 листопада – 1 грудня для всіх знаків Зодіаку: Львів обдурять, Овни витратить сили, а Водолії мають слухати себе

"Допекли за 4 години": українці, які оплатили послуги "Київстар", залишаються без зв'язку

Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі

Показати ще

Інгредієнти:

  • 2 курячих філе;
  • 200 мл натурального йогурту;
  • 200 мл томатного соку;
  • 25 г вершкового масла (+ 5 г для змащування пергаменту);
  • спеції до курки - до смаку;
  • 1 ч. л. паприки;
  • 300 г зеленого горошку;
  • 1 лимон (1 ст. л. соку + цедра);
  • за смаком сіль

Приготування:

Спершу у великій мисці потрібно змішати 200 мл натурального йогурту і 200 мл томатного соку. Трохи посоліть і додайте половину пачки приправи до курки і трохи менше паприки. Добре перемішайте. Вистеліть деко пергаментом і змастіть 5 г вершкового масла.

Курка за рецептом Євгена Клопотенкоа, скріншот з відео

Курка за рецептом Євгена Клопотенкоа, скріншот з відео

Курка за рецептом Євгена Клопотенкоа, скріншот з відео

Тепер викладіть куряче філе і полийте соусом. Запікати його потрібно протягом 30 хвилин за температури 180 градусів. Залийте 300 г замороженого горошку окропом на 1 хвилину, щоб швидко його розморозити. Потім злийте воду.

Далі розтопіть 25 г вершкового масла і полийте ним горошок. Злегка посоліть і полийте соком лимона, натріть цедру до свого смаку. Спершу викладіть на тарілку горошок, а зверху куряче філе, трохи полийте соком, який виділився при запіканні.

Нагадаємо, Євген Клопотенко показав рецепт неймовірно смачного печива з яблуками: "Їсте і ніби цілуєтеся". Євген Клопотенко приготував неймовірно смачне українське печиво з яблуками

Як повідомляв портал "Знай.ua", Євген Клопотенко показав настільки простий рецепт хліба, що спекти його захоче кожен. Євген Клопотенко показав, як спекти ідеальний домашній хліб

Також "Знай.ua" писав, Євген Клопотенко приготував страву, яка виручить кожного: "З того, що ви задовбалися їсти". Євген Клопотенко поділився простим та смачним рецептом