Бойовий медик з позивним "Глюкоза" потрапила на фронт всього в 19 років.

Про неї розповіли в пресслужбі ООС у Фейсбуці.

Старший сержант Вероніка тимчасово виконує обов'язки начальника медпункту одного з мотопіхотних підрозділів. На війну дівчина прийшла в 19 років. Сама дівчина родом з Сумської області, з містечка Охтирка. На війну прийшла відразу після закінчення Сумського медколеджу.

"Мені принесли повістку з військкомату і так я опинилася в армії і пішла воювати. Спочатку служила в лавах Держприкордонслужби - по мобілізації і один повний контракт. А потім перевелася в ЗС України, в піхоту, де служу з 2019-го. І робота мені подобається",- розповідає "Глюкоза".

Спочатку Вероніка була бойовим медиком підрозділу і фельдшером, а зараз, поки штатний начмед відсутній - виконуючим його обов'язки.

Популярні новини зараз

Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага

ТЦК витратить 10 мільйонів на перевезення військовозобов'язаних

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

фото: ООС

"Глюкоза" каже, що дуже вдячна викладачам Сумського медколеджу, адже саме вони заклали їй базу потрібної науки в галузі, в якій вона тепер є справжнім фахівцем. Хоча і продовжує отримувати нові знання і підвищувати професійні навички. Тому ж вчить і своїх колег - бойових медиків і фельдшерів.

"Це важливо, адже в наших руках - життя побратимів", - констатує Вероніка.

Незважаючи на те, що її справа зараз більше адміністративне, "Глюкоза" продовжує носити з собою міні-копію медичної укладання, в якому є все для постановки крапельниці, уколів, знеболююче, перев'язувальний матеріал і джгути. А з початку епідемії коронавірусу, додалися пристрій для вимірювання сатурації, тонометр, фонендоскоп для прослуховування легенів.

"Хоча я зі своїми однокурсниками рідко спілкуюся, проте знаю, що п'ятеро з них тепер в армії. Вони стали бойовими медиками у Збройних силах, Нацгвардії, інших військових формуваннях",- розповіла бойовий медик.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Українець розповів про те, як вирішив рятувати воїнів ЗСУ на Донбасі: "вибрав професію з народження"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Хоробра Українка в 19 років "латає" воїнів на фронті: "вдячна війні за..."

Також «Знай.иа " писав, що Українські військові показали, хто щодня рятує їх життя: "вселяють віру"