22 травня 2021 року святкується досить цікавий День вінегрету.

Це один з найпопулярніших салатів, який готується практично в кожній родині. Він має красиву французьку назву, хоч історій про походження "вінегрету" ціле безліч. Дата ж створення свята невідома. Тому до цього забавного свята пропонуємо ознайомитися з трьома простими і недорогими рецептами вінегрету - з класичним, на швидку руку і по-домашньому. Звучить вже смачно, давайте ж почнемо.

Приготування вінегрету, скріншот: Youtube

Класичний вінегрет доступний кожному, а для його приготування потрібно одна буряк, чотири картоплини, стільки ж моркви, три солоних огірка, а також одна цибулина, банка квасолі, 100 грам квашеної капусти, сіль і масло (соняшникова або оливкова, на ваш смак). Для початку потрібно відварити буряк, моркву, картоплю і остудити овочі, заливши їх холодною водою.

Потім очистіть їх і наріжте кубиками. Таку ж процедуру проведіть з огірками і цибулею. Отриману суміш овочів перекладіть в каструлю або салатницю, після чого додайте квасолю і квашену капусту, посоліть і заправте маслом.

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Приготування вінегрету, скріншот: Youtube

Вінегрет на швидку руку підійде тим, хто не сильно хоче йти в магазин за продуктами, бо готується він з доступних інгредієнтів, які можна знайти вдома у кожного. Потрібна одна буряк, 4 картоплини, дві моркви, два маринованих огірка, пучок зеленої цибулі, і масло, сіль, перець за смаком.

Приготування починається з запікання буряка, картоплі і моркви. Потім ці овочі слід остудити, почистити і нарізати разом з цибулею і огірками кубиками. Далі змішати їх в салатниці, посолити, поперчити і охолодити протягом двох годин. Наостанок, не забудьте заправити маслом і сформувати блюдо перед подачею.

Приготування вінегрету, скріншот: Youtube

Вінегрет по-домашньому неймовірно простий, але дуже смачний і ситний, якщо дотримати правильно пропорції. Рецепт вимагає одну моркву, стільки ж буряка, дві картоплини, банку горошку, 1 великий огірок і 8 корнішонів, а також цибулю, масло і сіль.

Для початку підготуйте салатницю, а потім нарізайте в неї кубиками картоплю, моркву і буряк, висипайте туди горошок з подрібненими огірками і додайте цибулю. Згодом просто перемішайте всі компоненти, посоліть, заправте маслом і охолодіть.

Приготування вінегрету, скріншот: Youtube

Нагадаємо, ароматні картопляні млинці з сиром - просте і смачне блюдо до обіду

Як повідомляв "Знай.ua", кабачкові деруни з грибною начинкою: львів'янам підказали просте блюдо з дарів лісу та городу

Знай.ua писав, вкуснющая гречка по-польськи: Здивуйте рідних простим і незвичайним блюдом