Відомий український кулінар і переможець проекту "МастерШеф" Євген Клопотенко розмістив у своєму Instagram свіжу публікацію, в якому розповів, що увійде в нове шкільне меню.
"Найголовніше – те, що дозволили спеції. Це зробить смак їжі різноманітним. Фруктів, овочів та м'яса стане більше. Плюс, зменшили кількість жиру, цукру та солі. Тобто тепер у школах не будуть доганятися калорійністю за допомогою неадекватної кількості олії та хліба і їжа буде здоровішою.
На моменті із нормами я наголосив, коли Перша леді на початку своєї діяльності з реформи шкільного харчування звернулася до мене за консультацією. За моїм досвідом було очевидним, що в школах нічого не покращиться, доки там діють старі норми. Олена Зеленська ініціювала створення робочої групи для подальших змін.
МОЗ проаналізував світову практику та створив для шкільних їдалень нові норми. Потім ми з моєю командою CultFood, що займається питанням шкільного харчування понад 4х років, та командою дієтологів взяли оновлені правила та розробили чотирьохтижневе меню.
Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Сьогодні презентували. Це 160 страв. Вони вже скомбіновані у повноцінні прийоми їжі, що не повторюються протягом місяця. Школам тепер не треба самим складати меню. Все вже є. З рецептурами та розрахунками калорійності. Найголовніше: це страви української (не радянської) та світової кухні", - написав Клопотенко.
Нагадаємо, Євген Клопотенко приготував легкий крем-суп зі шпинату.
Як повідомляв портал Знай.uа, Євген Клопотенко пообіцяв "смакове безумство" від нового рецепту курки.
Також портал Знай.uа писав, що Клопотенко поділився рецептом неймовірно смачного печива з яблуками.