Відомий український кулінар і переможець проекту "МастерШеф" Євген Клопотенко розмістив у своєму Instagram свіжу публікацію, в якому розповів, що увійде в нове шкільне меню.
"Найголовніше – те, що дозволили спеції. Це зробить смак їжі різноманітним. Фруктів, овочів та м'яса стане більше. Плюс, зменшили кількість жиру, цукру та солі. Тобто тепер у школах не будуть доганятися калорійністю за допомогою неадекватної кількості олії та хліба і їжа буде здоровішою.
На моменті із нормами я наголосив, коли Перша леді на початку своєї діяльності з реформи шкільного харчування звернулася до мене за консультацією. За моїм досвідом було очевидним, що в школах нічого не покращиться, доки там діють старі норми. Олена Зеленська ініціювала створення робочої групи для подальших змін.
МОЗ проаналізував світову практику та створив для шкільних їдалень нові норми. Потім ми з моєю командою CultFood, що займається питанням шкільного харчування понад 4х років, та командою дієтологів взяли оновлені правила та розробили чотирьохтижневе меню.
Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення
Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Сьогодні презентували. Це 160 страв. Вони вже скомбіновані у повноцінні прийоми їжі, що не повторюються протягом місяця. Школам тепер не треба самим складати меню. Все вже є. З рецептурами та розрахунками калорійності. Найголовніше: це страви української (не радянської) та світової кухні", - написав Клопотенко.
Нагадаємо, Євген Клопотенко приготував легкий крем-суп зі шпинату.
Як повідомляв портал Знай.uа, Євген Клопотенко пообіцяв "смакове безумство" від нового рецепту курки.
Також портал Знай.uа писав, що Клопотенко поділився рецептом неймовірно смачного печива з яблуками.