Українцям розповіли, чи можна оскаржити виплату аліментів, аргументуючи це нецільовим використанням коштів. Пояснення дала адвокат Кулик Юлія Василівна на фейсбук-сторінці "Безоплатна правнича допомога".

Адвокат нагадує, що «сім`я, дитинство, материнство і батьківство охороняються державою». Відповідно, кожна дитина має право «на рівень життя, достатній для її фізичного, інтелектуального, морального, культурного, духовного та соціального розвитку».

При цьому обоє батьків мають однакові права на дитину , і розлучення не впливає на їхні обов’язки щодо дитини.

Обоє батьків мають утримувати дитину до повноліття, дбаючи про її здоров`я, фізичний, духовний та моральний розвиток, забезпечуючи можливість здобувати повну загальну середню освіту.

Аліменти, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

Батьки при розлученні мають домовитися, хто утримуватиме дитину матеріально, і з ким вона житиме. Сума аліментів залежить від розміру доходів платника, і не може становити менше половини прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Гроші з аліментів належать дитині, батьки не можуть використовувати їх на власні потреби.

«За заявою платника аліментів (крім тих, які мають заборгованість зі сплати аліментів) інспекційні відвідування одержувача аліментів здійснюються органом опіки та піклування позапланово, але не більше одного разу на три місяці. У разі нецільового витрачання аліментів платник має право звернутися до суду з позовом про зменшення розміру аліментів або про внесення частини аліментів на особистий рахунок дитини», - наголошує адвокат.

Проте, якщо гроші було витрачено не за призначенням лише один раз, і немає фактів, які б говорили про інше, суд не буде зменшувати суму аліментів.

Доцільність використання виплат визначається спеціальною комісією.

Нагадаємо, чи встановлено обмеження до максимального розміру аліментів на дитину: пояснення адвоката.

Як повідомляв портал "Знай.ua", учні повернуться у школи ще не скоро: Степанов назвав причину. Максим Степанов пояснив, чому не можна завчасно повернути оффлайн-навчання у школах.

Також "Знай.ua" писав, малозабезпечені сім'ї благають Зеленського про допомогу, втомились від космічних цін і тарифів: "Нахабно здерти з людей". Володимира Зеленського просять підвищити соціальну допомогу багатодітним сім'ям.