Пісний плов виходить нічим не гірший від звичайного з м'ясом. І для багатьох, без сумніву, цей рецепт стане улюбленим, а страва часто буде на обідньому столі.

Простим рецептом пісного плову зі стручковою квасолею ділиться телеграм-канал "Кулінарія".

Інгредієнти:

  • рослинна олія;
  • морква велика - 1 шт.;
  • цибулина велика - 1 шт.;
  • стручкова квасоля - 200 г;
  • рис - 300 г;
  • спеції для плову, сіль, перець, зіра ⠀

Пісний плов, кадр з відео

Приготування: ⠀

Популярні новини зараз

Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів

З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Моркву нарізаємо брусочками, а цибулю півкільцями. На рослинній олії обсмажуємо спочатку моркву, потім додаємо цибулю і стручкову квасолю. Тепер обсмажуємо овочі до м'якості й додаємо сіль, перець і спеції, наприклад, зіру.

Для приготування страви можна використати спеціальні спеції для плову. Склад: паприка, куркума, барбарис, зіра. Овочі зі спеціями перемішуємо, зверху викладаємо добре промитий рис і рівномірно розподіляємо. Перемішувати його не потрібно.

Далі заливаємо водою, щоб вода була приблизно на 2 см вище рису. Вставляємо пару зубчиків часнику і накриваємо кришкою. Готуємо на маленькому вогні протягом 20 хвилин під кришкою. Потім вимикаємо вогонь, даємо рису постояти 10 хвилин і подаємо до столу.

Пісний плов, кадр з відео

Нагадаємо, пиріг з кропивою та фетою за 15 хвилин: рецепт, який врятує від несподіваних гостей. Оригінальний рецепт випічки

Як повідомляв портал "Знай.ua", Василь Вірастюк показав меню богатиря - смачно і просто: беремо рис і морепродукти. Василь Вірастюк приготував ризотто з морепродуктами

Також "Знай.ua" писав, що Марічка Падалко поділилася сімейним рецептом пісочного печива: діти будуть у захваті. Телеведуча показала рецепт улюблених ласощів