1 червня в Україні відзначається Міжнародний день захисту дітей. Свято, яке вимагає особливої уваги, так як в нашій країні величезна кількість малюків не отримує належної турботи від близьких.

Голова Національної поліції Ігор Клименко вирішив дати невелике інтерв'ю на цю тему. Події, які щодня трапляються з дітьми, прямим текстом говорять про те, що захищати юних українців потрібно більш ретельно.

Як показує практика, 95% проблем виходить із самої сім'ї, або ж навчального закладу.

Поліція, Фото ілюстративне: Facebook

Сьогодні в Україні живе понад 41 мільйон людей, з них близько 7 мільйонів - діти. При цьому, 365 тисяч живуть в багатодітних сім'ях, 218 в малозабезпечених, і ще 350 тисяч опинилися в складних життєвих обставинах.

Популярні новини зараз

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

За минулий рік поліція зафіксувала приблизно 3400 злочинів, які були скоєні над дітьми. Ще в 2016 році це число становило 5400, тобто статистика зменшилася на 36%.

Діти, скріншот: Youtube

Зазначив глава поліції, що збільшилася кількість самогубств. За 2020 рік їх кількість склала 137, і ще 187 зробили спробу. Всьому виною домашнє насильство, булінг, відсутність уваги і комплекси, з якими дитяча психіка не в змозі впоратися.

Зараз в поліції налічується 1200 працівників підрозділів ювенальної превенції. Це так звані дитячі поліцейські, які турбуються про безпеку неповнолітніх. У половині регіонів середнє навантаження на одного ювенального поліцейського становить 6-8 тисяч дітей.

Поліція, скріншот: YouTube

Зараз робиться все можливе для того, щоб зробити підрозділ більш ефективним. Підвищується кваліфікація, а також проводяться додаткові підготовки. Важливо, щоб вони були не тільки морально сильними, але і змогли надати невідкладну психологічну підтримку дитині.

Батькам також варто стати більш уважними до своїх дітей. Знати, де вони знаходяться, з ким спілкуються, чим займаються. Більше цікавитися дитиною, щоб знати, що у нього на думці. І це питання не про контроль, а про увагу.

Нагадаємо, що у Києві за водіями наглядатиме мотопатруль: "тепер не сховатися"

Як повідомляв портал "Знай.ua", харків'янин з великим сердем паралізував рух на дорозі: "ця грудочка - жива!"

Також, "Знай.ua" писав, що дорогу не почистили: водій потрапив у ДТП через дорожні служби