Квас – дуже популярний освіжаючий напій. Смачним рецептом квасу, який дуже просто можна приготувати в домашніх умовах поділився Євген Клопотенко.
Інгредієнти:
- 400 г бородинського хліба;
- 70 г цукру;
- 2 г дріжджів (живих);
- 2,5 л води.
Приготування:
Бородинський хліб поріжте кубиками (х1,5 см). Підсушіть порізаний хліб на пательні без олії, щоб утворилася тверда скоринка. Для приготування квасу Клопотенко рекомендує використовувати тільки живі дріжджі.
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Добре подрібніть дріжджі руками у невелику миску. Додайте до них близько 100 мл води й 2 ст. л. цукру. Перемішайте, поки цукор повністю розчиниться.
Хліб перекладіть в трилітрову банку з кришкою, що закручується, додайте воду з дріжджами та цукор, що залишився. Потім долийте води до верху банки, злегка перемішайте і закрийте нещільно кришкою.
Залиште бродити за кімнатної температури на 1-4 дні. Квас швидше приготується за спекотної погоди. Процідіть квас через сито з марлею в чисту місткість та одразу перелийте в банки з кришками. Поставте їх в холодильник. Домашній квас можна зберігати в холодильнику до 10 днів.
Нагадаємо, десерт "Пташине молоко" за особливим рецептом: вам захочеться готувати його ледь не щодня. Популярний десерт "Пташине молоко" за особливим рецептом
Як повідомляв портал "Знай.ua", Василь Вірастюк показав меню богатиря - смачно і просто: беремо рис і морепродукти. Василь Вірастюк приготував ризотто з морепродуктами
Також "Знай.ua" писав, пиріг з кропивою та фетою за 15 хвилин: рецепт, який врятує від несподіваних гостей. Оригінальний рецепт випічки