Кулінарний експерт Євген Клопотенко знову заговорив про розвиток української гастрономії. Про потенціал України та здійснення ідеї в життя.

Про це чоловік написав цілий пост у соціальній мережі Instagram, де зібрав армію шанувальників, яка складається з 591 тисяч користувачів. Він регулярно оновлює контент, тим самим радуючи шанувальників.

Цього разу він заговорив про значимість України в світі, і без розвитку гастрономії, про нас не заговорить весь світ. Потрібно домогтися того, щоб іноземці варили борщ, і мріяли потрапити сюди, щоб спробувати страви.

"У нас є величезний потенціал, щоб втілити цю ідею в життя. Круті продукти. Крута історія. І найголовніше: у нас є безліч крутих шефів. Але зараз кожен з них живе в світі власних ідей і втілює їх в рамках своєї орбіти. Незважаючи на це цим шефам вдалося, маючи лише локальний вплив, змінити українську гастрономію. Це величезна робота. Вони підготували Україну до виходу на новий рівень" - йдеться в повідомленні.

Не так давно Україна потрапила у впливовий ресторанний рейтинг, що сталося вперше за нашу історію. Також, про український борщ написало понад 200 світових ЗМІ. Тепер всі в курсі, що борщ - українська страва.

Популярні новини зараз

З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

"І якщо це все сталося коли кожен шеф діяв так, як відчував, за власними можливостями, уявляєте, що буде, коли всі ці талановиті люди об'єднаються? Існуватимуть не маленькими групами, а створять величезне українське гастроком'юніті, яке має спільну віру, мету та злагодженість дій. Це буде величезна сила, що діє не хаотично, а послідовно. І це те, що нам зараз необхідно" - продовжив ресторатор.

Нагадаємо, Клопотенко налив борщу прямо в буханець, українці ахнули - "О май гад!"

Як повідомляв Знай.ua, Євген Клопотенко розповів про свою найганебнішу страву: "Зварив багато літрів..."

Також Знай.ua писав, Олена Зеленська з Євгеном Клопотенком самі приготували страви зі шкільного меню: "Літні канікули-хороший привід"