Тепер українці зможуть отримувати електронний лікарняний.

Про це повідомили в Міністерстві соціальної політики, посилаючись на слова першого заступника Міністра соцолітики Євгена Котика.

"Е-лікарняний – це новий прогресивний кейс для України, який завдяки нашим спільним зусиллям сьогодні стартував. Впровадження Е-лікарняного дозволить роботодавцю і Фонду бачити в перший день, що застрахована особа захворіла і в якій лікарні чи який сімейний лікар сформував медичний висновок про хворобу цієї особи. Як результат, ми одержали систему, яка дозволить ефективно застосовувати ризикоорієнтовані підходи до перевірки листків непрацездатності та проведення страхових виплат, що спростить процедуру",- заявив Котик.

Скоро у всіх користувачів порталу "Дія" з'явиться можливість перевірити наявність електронного листа непрацездатності, а також публічний сервіс перевірки медичне заключення про тимчасову непрацездатність.

"Цифровізація лікарняних збереже Україна мільярда гривень. Завдяки електронним лікарняним вдасться знищити корупційні зловживання у цій сфері. А також заощадити папір, час і кошти. Це один з найважливіших кроків для режиму paperless в медичній і соціальній сферах ", - заявив Віце-прем'єр-міністр-Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Популярні новини зараз

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Показати ще

За словами Федорова, то плюси впровадження електронного квитка для лікарів полягає в зменшенні документів, які потрібно буде заповнювати, взагалі нічого не потрібно заповнювати на папері. А для пацієнтів - не потрібно згадувати назву компанії, в якій працюєш, або її адресу, все автоматично потрапить в систему, до того ж відвідування лікарні скоротитися до одного разу.

З червня по серпень в Україні діятиме перехідна модель впровадження Е-лікарняних - медустанови почнуть поступово переходити на формування електронних лікарняних. А вже з 1 вересня 2021 року всі медичні заклади повинні формувати їх в електронному вигляді.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Компенсація за карантин 8 тисяч гривень: як багато щасливчиків отримали допомогу від держави

Як повідомляє портал «Знай.иа» Мільйонам працюючих пенсіонерів доплатять надбавки: хто отримає двомісячний оклад додатково

Також «Знай.иа " писав, що "Бонусів" до 12 051 грн: у Мінсоцполітики показали нові пенсії і назвали дату перерахунку