У Львові клумби перетворили на городи. Про це написала місцева мешканка Maрiя Бoрис у соціальній мережі Facebook.

“Дo тeми прo висaджyвaння нa гaзoнaх. Хoтiлoсь дiзнaтись iстoрiю цiєї грядки нa Нayкoвiй 11-13. Цe якийсь грoмaдський прoeкт, чи кoжeн мoжe сoбi пoсaдити бyльби бiля хaти?”, – поцікавилася вона.

На фото – ділянка посеред міста, яку спритні місцеві мешканці перетворили на невеличкий город.

У коментарях думки щодо такого використання громадського простору кардинально розділилися: якщо одні вважають, що городу не місце посеред Львова, то інші впевнені, що це чудова ініціатива, і наводять приклади з США та Японії.

«Хай краще бульба росте і осінню газон буде перекопаний, ніж на ньому буде запаркована машина стояти», «Закордоном теж є такі грядки, і люди, які живуть в квартирах, мають свій кусочок городу, обробляють і вирощують, хто що хоче. Вам що, шкода?», «А те, що МАФів натикали в хаотичному порядку, це вас не хвилює?», «Посадила людина, щоб черговий кіоск не поставили», - пишуть захисники садовода-любителя.

Популярні новини зараз

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили

За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

«Все ж краще, ніж купа гівна з патичками, пластиковими стаканчиками, пляшками, корками і недопалками в перемішку...», - додають інші.

«А давайте, ґазди, ще копиці сіна наскладайте, для чого траві пропадати, там і козу чи корову в підвалі можна тримати, молоко безкоштовним буде. А під будинком тракторця з причіпом припаркуйте, щоб розвозити гній тим же ґаздам, заодно зораєте і підгорнете картоплю!», «Стільки сіл пустує, стільки закинутих ділянок, будинків, бери не хочу! Але ні, то треба в місті насадити! Продавайте хазяйники квартири і гайда в село, там роботи не початий край!», - радять противники городу.

Нагадаємо, проти шкідників і хвороб-як підгодовувати рослини добривом з цибулиння. Як приготувати безпечну альтернативу токсичним пестицидам

Як повідомляв портал "Знай.ua", бабуся буде задоволена-красиві і зручні грядки на городі своїми руками. Ваші грядки перетворяться в красиві клумби, кращі варіанти оформлення ділянки

Також "Знай.ua" писав, шкідники забудуть дорогу на ваші грядки, а урожай приємно здивує - ці секрети знає не кожен городник. Корисні поради для городників і садівників