19-річний Олександр з позивним "Лівша" вже рік служить у гірничо-штурмовій бригаді.

Хлопець родом з невеликого села в Хмельницькій області, там займався електронною музикою, вивчився на механіка і з дитинства мріяв стати військовим. Його історію розповіли в пресслужбі операції Об'єднаних сил.

Коли на Донбасі почалася війна, більшість знайомих і друзів Олександра пішли служити в ЗСУ. Прикладом для хлопця став його старший брат, який вже в четвертій ротації на фронті.

Потім найкращий друг "Лівші" отримав снайперське поранення. Тому він відразу підписав контракт і відправився на передову, щоб помститися окупантам за друга.

"Хотів служити саме у гірсько-штурмовій бригаді, цікавився її бойовим шляхом, захоплювався воїнами. Зараз можу впевнено сказати, що надії повністю виправдались. Поки що це моя перша ротація. Перше, що порадили побратими – не геройствувати без крайньої необхідності і зайвий раз не висовуватися. До умов одразу звик, сільського парубка побутом не налякаєш! А от під час перших обстрілів було, зізнаюсь, не по собі. Та й до них вже звик. Коли ворог показує зуби, нам є чим його заспокоїти", - поділився Олександр.

Популярні новини зараз

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Нагадаємо, 22-річна військова трагічно загинула на Донбасі: "Війна забрала молоде серце".

Як повідомляв портал Знай.uа, капітан "Грек" – ровесник Незалежності і захисник Батьківщини: "Зрозуміло, хто для України ворог".

Також портал Знай.uа писав, як красуня-медик щодня рятує воїнів на передовій: "Життя захисників – найвища цінність".