З різних джерел українці дізнаються, що в країні зростає борг населення за комунальні послуги. На прикладі міста Маріуполь наші читачі можуть дізнатися, які санкції застосовуються до злісних неплатників. Компанії, які здійснюють постачання комунальних послуг продовжують активно діяти, щоб стягнути свої гроші.

Про це стало відомо завдяки сюжету журналістів "Маріупольського телебачення", який вже доступний в мережі YouTube.

"Створено робочу групу зі стягнення заборгованості. Тільки за червень місяць ця група підготувала позовів до суду близько тисячі", - заявив Максим Луговець, керівник відділу "Маріупольтепломережа".

Якщо не платити платіжки за тепло, то у боржника можуть з'явитися проблеми і обмеження в комфортному житті.

"У нас ведеться робота з оформлення судових наказів і позовних заяв до суду. Сума заборгованості збільшується до 30 відсотків, при передачі позову з суду до виконавчої служби накладаються арешти на майно, на переоформлення майна. Також і на банківські рахунки, в тому числі і зарплатні карти, дії по ним. При зупинці машини співробітниками поліції, транспортний засіб може бути вилучено на штрафмайданчик. Також накладаються арешти на виїзд людини за кордон", — розповів Олена Луценко, співробітниця "Маріупольтепломережа".

Популярні новини зараз

Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Оформлення документів, скріншот: YouTube

Таких проблем Ніна собі не хоче, каже - так склалися обставини, що утворився борг і тепер вона планує якомога швидше з ним попрощатися.

Проте є вихід - для укладення договору про реструктуризацію заборгованості необхідно виконати певні умови.

"При відвідуванні абонентської ділянки необхідно мати з собою квитанції за останні три роки - для звірки, правовстановлюючі документи на квартиру, довідку про прописку, паспорт, ІПН. Якщо людина не прописана в квартирі і не має на руках правовстановлюючі документи, то повинна бути довіреність від власника квартири", — додала Олена Луценко.

Раніше повідомляли, борги та банкрутство: чи може кредитор подати до суду без вашого відома.

Як повідомляв Знай.uа, комуналка для українців збільшилися більш, ніж в два рази за рік, дані Держстату.

Знай.uа писав, "ПриватБанк" спочатку списав гроші, а після "відмовився" від клієнтки: "Нахабно вкрав більше 5 тисяч доларів".