Полтавчанин Роман з позивним "Поет" пішов в армію в 23 роки. Через п'ять років він опинився в лавах бригади Чорних Запорожців. Історію воїна розповів пресцентр операції Об'єднаних сил у Facebook.

Хлопець починав з Верхньоторецького, брав участь у відомій операції взяття позиції "Алмаз". Далі – Троїцьке, Новоолександрівка, Попасна, Авдіївка. Зараз Роман – головний сержант роти.

"Справжнім професійним сержантом натівського формату просто так не станеш. Потрібно бути лідером у колективі, мати чималий досвід, багато вчитися. Коли йшов служити, то й не думав, що моя військова історія стане такою тривалою. Але роль сержанта в українському війську зростала на моїх очах, тож поставив собі за мету стати одним із тих крутих хлопців", - поділився "Поет".

українські військові, фото з Facebook

Багато хто в колективі Романа служить з початку війни. Новачки швидко вчаться, переймають найкращий досвід. Всі бачать, що окупанти постійно порушують режим припинення вогню, тому треба бути готовими до всього.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

"Я відповідаю за людей, за їхню професійну та бойову підготовку, за роботу на полі бою. Ми – Чорні Запорожці! Маємо тримати марку і бути готовими до виконання складних завдань", - зазначив військовий.

Нагадаємо, простий стоматолог пішов до лав ЗСУ в 49 років і врятував не одне життя: "Щоб наближати перемогу".

Як повідомляв портал Знай.uа, бойовий медик з позивним "Хімік" знайшов своє покликання на передовій.

Також портал Знай.uа писав, що окупанти стягнули танки і здійснили обстріл на Донбасі: спостерігачі залишили район.