В Україні вперше зафіксували коронавірус штаму "Дельта", який з'явився в Індії. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов.

Данилов в інтерв'ю "ТСН" розповів, що два випадки зафіксовано у 66-річної матері та 16-річної дитини, які нещодавно приїхали з РФ. В даний момент вони госпіталізовані в місцевій лікарні, їх стан оцінюють як стабільний.

"У нас є чотири лабораторії, які можуть виявляти новий штам, дві приватні та дві державні. У нас немає саме тестів, які виявляють "індійський" штам, тому ми звернулися до ВООЗ", - заявив Данилов.

Данилов, фото: Facebook

За його словами, авіасполучення з деякими країнами через "індійський" штам коронавірусу може бути повністю зупинено.

Популярні новини зараз

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Показати ще

До речі, міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко впевнений, що небезпека нового штаму коронавірусу "Дельта" в тому, що він швидше передається і через це будуть заповнюватися лікарні.

Раніше ми писали про четверту хвилю коронавірусу в Україні: головний санлікар ігор Кузін назвав можливі терміни і наслідки.

Новоспечений головний санітарний лікар поділився прогнозами з приводу нових сценаріїв розвитку пандемії коронавірусної інфекції в Україні.

Нагадаємо, Віктор Ляшко повідомив, кому дістанеться вакцина Pfizer і Coronavac: список щасливчиків. Китайська вакцина від коронавірусу COVID-19 Coronavac вже прибула в Україну партією в 215 тисяч доз.

Як повідомляв портал Знай.uа, погіршення самопочуття або летальний результат: МОЗ попередив про наслідки вакцинації.

Також портал Знай.uа писав, що головний санлікар України Віктор Ляшко захворів на коронавірус після вакцинації.