Футуролог Олексій Толкачов в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24" розповів, що дасть Україні купівля кораблів.

"Я у 2006-2007 роках, тобто, вже десь 15 років тому, ратував і вболівав за добудову ракетного крейсера “Україна”. Мені було дуже шкода і боляче, що флагманом нашого чорноморського флоту був "Гетьман Сагайдачний". Який по своєму класу є фрегатом... Купівля кораблів забезпечить нашу присутність на морі. Вона забезпечить супровід торгових суден і, можливо, встановлення наших кораблів на торгових маршрутах", - сказав Олексій Толкачов.

Він зазначив, що вкрай важливо забезпечити судноплавство між Кримом і Одесою, і щоб ці морські шляхи не перерізали.

"Треба розуміти, що робити з портами в Азовському морі. Це колосальна проблема. Хочу зауважити, у нас до останнього часу депутати Верховної Ради трошки забували про те, що Україна – морська держава. Тільки зараз, з появою в парламенті депутата Андрія Шараскіна... У Верховній Раді з'явився підкомітет з морської безпеки. Нарешті у нас є підкомітет з морської безпеки, ми там розглядаємо якісь питання. А моря взагалі не існує", - додав Толкачов.

За його словами, прогрес зараз є, хоча і фінансування невелике.

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Толкачов розповів, якою буде зброя майбутнього.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що ЗМІ назвали реакцію Російської Федерації на захід у Чорне море бойових кораблів країн НАТО деградацією Чорноморського флоту.