Картопля вкрай дешевий, корисний і смачний коренеплід. Однак мало хто знає як її приготувати правильно.

На youtube-каналі Оля Куховарит був опублікований рецепт приготування молодої картоплі. Зробити це блюдо вкрай просто, проте потрібно звернути увагу на деталі.

картопля / фото: Pixabay

Для цього потрібно

  • 1 кг молодої картоплі;
  • 50 гр кропу;
  • 2 зубчики молодого часнику;
  • Сік 1 лимона;
  • Зелений гострий перець за смаком;
  • 50-80 мл оливкової олії;
  • Солі;
  • Перець.

Картопля слід занурити в холодну воду і поставити на вогонь. Якщо поставити його на гарячу воду, то крохмаль почне схоплюватися і це заважає рівномірному приготування коренеплоду.

Популярні новини зараз

Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі

Гороскоп на тиждень 25 листопада – 1 грудня для всіх знаків Зодіаку: Львів обдурять, Овни витратить сили, а Водолії мають слухати себе

"Допекли за 4 години": українці, які оплатили послуги "Київстар", залишаються без зв'язку

Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році

Показати ще

Варимо картоплю до кипіння, а потім включаємо повільний вогонь. Варити потрібно до того моменту, коли він стане м'яким.

Молода картопля, скріншот: Youtube

Потім требва приготувати заправку. Для цього слід нарізати великим шматком кріп, занурюємо в блендер. До нього слід додати зелений перець, також нарізаний великим шматком, додати туди нарізаний часник, залити лимонним соком, сіль і трохи оливкової олії. Важливо не перетворювати заправку в кашу, а просто порізати на дуже дрібні шматочки.

Потім викладаємо картоплю і заливаємо заправкою.

Нагадаємо, неймовірне варення з шовковиці: на цей аромат збігуться всі сусіди

Як повідомляв " Знай.ua", смачний і корисний: рецепт справжнього українського зеленого борщу, від якого неможливо відірватися

Знай.ua писав, рецепт ідеальних вареників з вишнею на кефірі: пальчики оближеш