Не секрет, що помідорчики - найпопулярніші овочі на городах українців. Звичайно, разом з огірочками. Дачники, у яких багато досвіду, давно знають що і як потрібно робити: як поливати, чим удобрювати і формувати. Але не завжди дотримуються техніки на 100%. А тим часом норми, терміни і правильний догляд за помідорами у відкритому грунті часто грають важливу роль.
Цього разу ми разом дізнаємося, що потрібно робити, щоб томати швидше і більше набирали червоний колір.
Про це стало відомо завдяки новій публікації Telegram-каналу "Щоденник дачника".
Щоб томати швидше червоніли:
Бачать лише одну сторону: ТЦК скаржаться на агресію цивільних
Нові правила мають скоротити кількість ухилянтів: чоловіки повинні прийти до ТЦК
Що буде із землею та квартирами громадян за новим законом: критики та юристи хапаються за голову
Якщо пенсія нижче 4200 грн: пенсіонери можуть отримати знижку на комунальні послуги
1. Обприскати кущі розчином йоду (на 10 л води - 30-35 крапель аптечної настоянки).
2. Спробуйте полити кущі рожевим розчином марганцівки (через тиждень томати почнуть червоніти).
3. Плоди томатів з різними механічними ушкодженнями-подряпинами, тріщинами, клюваннями птахів і т.д. зріють швидше. Деякі садівники наколюють помідори загостреною дерев'яною паличкою (2-3 проколи близько плодоніжки).
4. Можна змусити почервоніти помідор за допомогою горілки або спирту, роблячи уколи за допомогою одноразових шприців. Ввести всередину плоду 0,5 мл спирту або горілки. Від такого вливання смак і хімічний склад томата не змінюється.
5. Скорочуйте всі поливи і підгодівлі - це теж сприяє масовому дозріванню плодів.
Раніше повідомляли, огірочки на салат і заготовити на зиму: як правильно поливати овоч, щоб урожай здивував всіх.
Як повідомляв Знай.uа, ароматне полуничне варення "п'ятихвилинка": простий і смачний рецепт.
Знай.uа писав, желе з вишні замість варення: кращий рецепт в 30-градусну спеку.