Відомий кулінар і переможець проекту "МастерШеф" Євген Клопотенко розмістив у своєму Instagram свіжу публікацію про результати дослідження на тему розвитку гастрономічної культури в Україні.
"4 дні мали експерти з Європи, щоб зрозуміти, про що українська гастрономія і на якому вона зараз етапі порівняно зі світом.
Навіщо це їм: можливість відкрити нові смаки та створити з цього інформпривід у себе на батьківщині.
Навіщо це нам: щоб використати фідбек для власного розвитку. Плюс, посіяти позитивні згадки про Україну за кордоном.
Отже маємо. Два міста, 13 зупинок. Київ, Одеса. Ми охопили все, що можна охопити за такий час: ринки, шефи з різними філософіями, виноробні, тренди (локальні і світові, які ми впровадили).
Глобально все гуд. Ми на правильному шляху. Основне, що нам треба ввести масштабно (типу не декілька рєстіків, а основатєльно): локальність, екологічність, органіка, безвідходність. Коли це стане загальною практикою (а не як УТП), то ми потрапимо у світову кулінарну лігу", - повідомляє в пості Євген Клопотенко.
Більше жодних пільг: пенсіонерів змусять платити податок на землю
Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію
Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Раніше ми писали про те, як Євген Клопотенко підсів на полуничку: "Скиньте мені фоточки". Відомий кулінар показав, яке блюдо обожнює в літню пору року.
Нагадаємо, Євген Клопотенко перетворив борщ на морозиво і закуску до пива: "Ось, що вийшло". Легенда "МастеШеф" урізноманітнив українську кухню.
Як повідомляв портал Знай.uа, Євген Клопотенко показав, що можна зробити з молодою картоплею.
Також портал Знай.uа писав, що Євген Клопотенко розповів про свою найганебнішу страву.