Дев'ятнадцять порушень режиму повного і всеосяжного припинення вогню зафіксовано в районі проведення операції Об'єднаних сил за минулу добу, 2 липня.
Про це повідомляє прес-штаб ООС в ранковому зведенні в соціальній мережі Facebook. Перед важливим матчем української збірної на Євро-2020, путінські окупанти обстрілювали наші позиції в районі Золотого-4, Авдіївки, Гнутового, Піски, Старогнатівки, Світлодарська, Кам'янки та Красногорівки.

Воїн ЗСУ, фото: Facebook

Вони використовували при цьому міномети 82-го і 120-го калібрів, артилерійські системи калібру 122 мм, станкові протитанкові, автоматичні станкові гранатомети, озброєння БМП-1, стрілецьку зброю і великокаліберні кулемети. Також стало відомо, що бойовики не припиняють обстріли об'єктів цивільної інфраструктури та приватного сектору Авдіївки, що робили раніше не один раз.

Воїн ЗСУ, скріншот: Youtube

"Крім того, на Луганщині був зафіксований проліт ворожого безпілотного літального апарату типу "Орлан-10". Станом на 7 годину ранку, 3 липня, зафіксовано 3 порушення режиму припинення вогню. Біля населеного пункту Невельське збройні формування Російської Федерації тричі обстріляли українські позиції з мінометів 120-го калібру. Бойових втрат серед військових Об'єднаних сил немає", - йдеться в публікації. ООС

Українські воїни були змушені відкрити вогонь у відповідь на обстріли ворога. Наша сторона СЦКК оперативно відреагувала на подібні порушення через СММ ОБСЄ, при цьому використовуючи координаційний механізм. Захисники нашої країни продовжують повністю контролювати ситуацію на Донбасі.

Скріншот: facebook.com/pressjfo.news

Нагадаємо, командир Мі-8 мріяв літати над мирним небом, але потрапив у зону ООС: "За мир потрібно боротися"

Популярні новини зараз

У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Як повідомляв "Знай.ua", історія загиблої кулеметниці яни Червоної, яка на Донбасі знайшла улюбленого "Пітбуля": "Ось це романтика, а не вся ця ваша ваніль"

Знай.ua писав, мужній харків'янин з позивним "Барбариска" проміняв мирне життя на захист Батьківщини: "Мало не залишився без голови"