В Африці археологи знайшли давнє поховання 500-річної давності.

Про це повідомляє FaceNews.ua.

Так, стало відомо, що археологи виявили в габонській печері тисячі людських останків. Також їм вдалося натрапити на велику колекцію артефактів XIV-XV століть.

На 22 знайдених верхніх щелепах були відсутні верхні різці. За словами археологів, зуби видалили в результаті ритуалів. Вчені змогли встановити, що печера використовувалася для поховань протягом XIV–XV століть нашої ери.

Фото: FaceNews.uа

Предмети які знайшли з похованнями і відсутність слідів насильства вказують, що в печері ховали представників вищого суспільства. Також вчені відзначають, що з ними разом могли перебувати принесені в жертву слуги.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Вчені змогли ідентифікувати останки не менше 24 дорослих (старше 15 років) і 4 дітей.

Нагадаємо, раніше археологи розкрили таємницю української "Зони 51": кам'яні плити і поховання. У селі Новоолександрівка археологи закінчили розкопки кургану, який виявили не так давно.

Як повідомляє портал "Знай.ua" археологи натрапили на 3000-річний загублений "Золоте місто": "все залишилося на своїх місцях". Місто заснував фараон Аменхотеп III, дев'ятий ЦАР 18-ї династії, який правив Єгиптом з 1391 по 1353 рік до нашої ери.

Також "Знай.ua" писав, що серед Колиски гігантських хмарочосів археологи натрапили на сліди "найдавніших": в цих артефактах сотні загадок. Відомо, що роботи проводилися вченими в окрузі Гуан'юань, який входить до складу провінції Сичуань.