Незабаром в Україні зростуть тарифи на опалення. Якщо в Києві опалення подорожчає на 30-40%, то в регіонах ціна може зрости на 60-70%.

Такий прогноз озвучив голова департаменту житлово-комунальної інфраструктури Громадської ради при КМДА Олег Попенко, передає "Обозреватель".

опалення, скріншот з відео

Експерт упевнений, що нові тарифи на опалення можуть бути оприлюднені вже у вересні. Так опалення для "однушки" в середньому буде коштувати як мінімум 2000 грн, для двокімнатної (63 кв.м) – 3150 грн, а для трикімнатної (80 кв. м) – 4000 грн.

Де будуть найвищі тарифи:

Згідно з прогнозом, розмір тарифу буде залежати від регіону. Так, якщо в Києві опалення подорожчає на 30-40%, то в регіонах ціна може зрости на 60-70%.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Показати ще

" У містах, де тариф на опалення не піднімали, останні 2-3 роки не проводилася модернізація теплокомуненерго, тарифи зростуть більш ніж на 60 або навіть 70%", - зазначив експерт.

Підготовка до опалювального сезону

Варто відзначити, що раніше заступник голови КМДА Петро Пантелєєв запропонував, щоб для проходження опалювального сезону, газ українського видобутку має стати соціальним і продаватися для потреб теплокомуненерго по ціні 4 тис. грн за тисячу куб. м., оскільки ринкова вартість газу не закладена в тарифах підприємств.

Тарифи на газ, кадр з відео

14 червня 2021 року радник міністра енергетики Лана Зеркаль заявила про те, що якщо Росія вирішить перервати транзит газу через Україну, він значно подорожчає для вітчизняних споживачів.

Нагадаємо, раніше Олексій Резніков заявив, що міністри повинні отримувати не менше 100 тисяч на місяць: "це не такі і божевільні гроші"

Як повідомляє портал "Знай" допомога прийде не всім: хто з українців може залишитися без субсидії

Також "Знай" писав, що автоматичне списання боргів за ЖКП: українці ризикують залишитися без частини пенсій, зарплат і навіть стипендій