У неділю, 11 липня відбулося те, чого фанатам футболу довелося чекати 5 років - фінал чемпіонату Європи з футболу. У напруженому матчі між збірною Італії та Англії перемогу здобули футболісти з південної країни.

Зараз пропонуємо згадати пісенний конкурс Євробачення, і подивитися, чи сильна є різність між успіхом країн на музичній арені і стадіоні.

Почнемо з 2004 року, коли Греції вдалося обіграти Португалію з рахунком 1:0, тим самим отримавши на чотири роки статус найуспішнішої збірної. Далі йде 2005 рік, пісенний конкурс Євробачення, який проводиться в Києві. Руслана стала першою, хто привіз його в Україну, тому, організувати намагаються всі на вищому рівні.

Перемога знову в руках у Греції. Співачка Олена Папарізу виконала пісню My Number One, яку в Європі згадують донині. Не можна не відзначити, що як і на Чемпіонаті Європи, це була перша перемога для країни на такій арені, і поки що, подібного успіху повторити не вдалося.

Далі йде 2016 рік, і Чемпіонат Європи проходить у Франції. З рахунком 1: 0 Португалія обходить Францію, тим самим приносячи першу в історії перемогу. До цього їм лише вдавалося виходити у фінал.

Популярні новини зараз

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Потужно обстрілюватимуть Україну: астролог вказала, які міста чекає найбільша небезпека

Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф

З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися

Показати ще

Через рік конкурс знову таки проходить в Києві, завдяки перемозі Джамали в 2016. На самому конкурсі 2017 року перемагає артист Сальвадор Собрал, і це перша перемога для Португалії перемога за більш, ніж 50 років участі. При цьому, рекорд за балами досі не вдалося нікому побити.

І ось, ми дійшли до складного Чемпіонату Європи 2020, який довелося скасувати через коронавірусну інфекцію. Його перенесли на 2021, як і саме Євробачення, де Італії вдалося двічі стати тріумфаторами. Спочатку, в травні поточного року молода група Maneskin перемогли з композицією італійською мовою. Минуло близько двох місяців, а вони вже стали найпопулярнішими переможцями конкурсу 21 століття.

І ось, в неділю, 11 липня їм вдалося обіграти збірну Англії, незважаючи на те, що вони грали не вдома, а в Лондоні.

Нагадаємо, раніше Фінал Євро-2020: збірна Італії здолала Англію у феєричній серії післяматчевих пенальті. Англія, як і в матчі зі збірною України, вирішила починати "забивати цвяхи" на початку матчу

Як повідомляє портал Знай.uа Яремчук і Миколенко влаштували бійку UFC на тренуванні до Євро-2020

Також Знай.ua писав, що Фінал Євро-2020: Італія проти Англії і "пірнаючого" стерлінга в складі.