Грушевий торт, який з'їдається за 5 хвилин, стане окрасою вашого святкового столу, а також хорошою ідеєю на щодень. Адже готується неймовірно просто, а смак його не передати словам. У рецепті вказано кількість складників для приготування 5 порцій.
Інгредієнти:
- 4 груші;
- 250 г борошна;
- 225 г цукру;
- 165 г масла;
- 1 яйце;
- щіпка меленої кориці (0,2 ч. л);
- щіпка меленого імбиру (0,2 ч. л).
Приготування:
Щоб приготувати тісто для грушевого торта, спершу змішуємо 125 г масла, 100 г цукру, яйце і борошно. Має вийти еластичне тісто, яке ставимо на 30 хвилин в холод.
Новорічні канікули затягнуться аж на місяць: чому школи не готові до навчання
В Україні пенсії ставлять на "паузу": у ПФУ відповіли, чому люди залишаються без грошей
Пенсіонерам дали лише 10 днів: кого оштрафують та залишать без виплат
Більше жодних пільг: пенсіонерів змусять платити податок на землю
Для приготування начинки, у каструлю висипаємо 100 г цукру, ставимо на маленький вогонь і мішаємо, доки він не почне танути й коричневіти. Далі додаємо 40 г масла, імбир і корицю і помішуємо доки масло не розтане.
Груші чистимо від шкірки, вирізаємо серединки й нарізаємо зручними часточками. Кидаємо їх у киплячу карамель, перемішуємо, зменшуємо вогонь і злегка протушкуємо.
Тепер на дно форми викладаємо груші, поливаємо карамеллю, в якій вони томилися. Пісочне розкачуємо і накриваємо ним груші. Краї потрібно підіткнути. Випікаємо у гарячій духовці при температурі 200 градусів протягом 30-40 хв. Далі даємо постояти 10-15 хвилин.
Нагадаємо, смачне і корисне желе з чорної смородини: краще за бабусине варення. Прості в приготуванні заготовки на зиму
Як повідомляв портал "Знай.ua", оригінальний рецепт лечо з кабачками: консервуй і взимку не голодуй. Як приготувати смачне угорське блюдо лечо на основі кабачків. Рецепт класичного лечо і з виноградом.
Також "Знай.ua" писав, солодкий лечо в банку: цей рецепт стане в нагоді кожній господині. Любителям солодкого болгарського перцю обов'язково сподобається рецепт домашнього класичного лечо.